25 timers aktivitet med DNT

DNT vil inspirere flere ungdom til å velge en aktiv ferie i Norge
DNT vil inspirere flere ungdom til å velge en aktiv ferie i Norge Foto: Sandra Lappegard

21.-22. juni arrangerer DNT ung Norges største aktivitetsdøgn for ungdom. Nye aktiviteter starter opp hver time over hele landet anledning DNT ungs 25-årsjubileum.

Det spiller ingen rolle om klokken er tolv på dagen eller klokken fem om morgenen, man kan oppleve alt fra kajakktur, topptur, nattbading, fjelltur i midnattssol, til multisport, fisking og klatring. Aktivitetene arrangeres av DNT ung-grupper over hele Norge.

- I år er det 25 år siden DNT ung ble stiftet, og det ønsker vi å feire! Med jubileumsdøgnet vil vi vise frem litt av spekteret av friluftsaktiviteter som finnes og inspirere flere ungdom til å velge en aktiv ferie i Norge, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold

Engasjerende ungt friluftsliv
25 år etter at DNT ung ble dannet har ungdomsgruppa til Den Norske Turistforening vokst til å bli en av Norges største ungdomsorganisasjoner, med 30.000 medlemmer. 24.000 13-26-åringer deltok i fjor på de 500 ulike aktivitetene de lokale DNT ung-gruppene arrangerer over hele landet.

- Vi hører stadig at ungdommen blir latere og tykkere, at de ikke er interessert i friluftsliv og at de beveger seg for lite. Men vi opplever det stikk motsatte! For tiende år på rad har DNT ung medlemsvekst, og vi opplever stor interesse for aktivitetsferiene våre. Ungdom søker opplevelser og utfordringer, sier leder for DNT ung, Hanna Melhus.

#vennetur er årets trend
I løpet av jubileumsdøgnet vil bilder fra hele landet bli delt i sosiale medier. Allerede nå har Den Norske Turistforenings sommerkampanje, #vennetur, vist at de unge er våre fremste ambassadører for både tradisjonelle turopplevelser og nye friluftstrender, spesielt i sosiale medier.

- Vi i DNT har alltid vært opptatt av å dele inntrykk og turopplevelser. Etter at www.vennetur.no ble lansert har bilder merket med #vennetur på Instagram strømmet inn.   Alle deler på vegne av seg selv, noe som gir oss et hav av nye ambassadører for de norske turopplevelsene. Nå håper jeg at enda flere deler sine inntrykk i løpet av jubileumsdøgnet, sier Hanna Melhus.

Hva med en kajakktur med DNT ung?
Hva med en kajakktur med DNT ung? Foto: Hans Kristian Flaatten

Aktiviteter over hele Norge

Foto: Eline Helledal

Det hele starter i Oslo sentrum den 21. juni kl.12, med klatring, multisport og andre overraskelser. Hver time i 25 timer starter nye aktiviteter opp rundt om i landet.

Og alt deles på Instagram på #vennetur
Finn hele oversikten her