Nils Øveraas ny generalsekretær i DNT

Nils Øveraas blir ny generalsekretær i Den Norske Turistforening fra 1. september.
Nils Øveraas blir ny generalsekretær i Den Norske Turistforening fra 1. september. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Nils Øveraas er ansatt som ny generalsekretær i Den Norske Turistforening. Den prisbelønte topplederen begynner i jobben som leder av Norges største friluftslivsorganisasjon 1. september. 

Nils Øveraas har blant annet vært administrerende direktør i det internasjonale konsulentselskapet Accenture, og styreleder Berit Kjøll i DNT er svært fornøyd med at han nå har takket ja til stillingen som generalsekretær i DNT.

– Nils Øveraas har en solid og bred ledererfaring som vil bidra til å løfte DNT som samfunnsaktør innen friluftsliv, folkehelse og naturforvaltning. Styret har sett etter en samlende leder som kan videreføre dette arbeidet sammen med DNTs 57 lokale medlemsforeninger og styrende organer. Vi er overbevist om at vi har funnet den rette mannen i Nils Øveraas! sier Kjøll.

Nils Øveraas har bred erfaring med ledelse og organisasjonsutvikling fra en av Norges ledende kunnskapsbedrifter, Accenture. Høsten 2012 gikk han av som øverste leder for den norske delen av virksomheten med 1000 ansatte, der han også ledet internasjonale prosjekter. I 2011 ble Nils Øveraas kåret til årets toppleder av Dataforeningen, IKT-Norge og Abelia. 

Født og oppvokst i Molde er Øveraas en ivrig friluftsmann med et varmt hjerte for Turistforeningen og friluftslivet i Norge.

– Jeg er svært glad for å få muligheten til å være med å lede en av Norges mest tradisjonsrike organisasjoner.  DNT har vind i seilene, og friluftsliv blir stadig viktigere for hele Norges befolkning, sier han.

– Det er en stor oppgave å gi et tilbud til alle; barn, unge, eldre – og ikke minst det flerkulturelle Norge. Balansegangen mellom bevaring av natur og kulturverdier, samtidig som vi skal være kreative i forhold til utvikling av nye tilbud er krevende men samtidig en utrolig morsom utfordring å ta tak i, sier Nils Øveraas.

Den Norske Turistforening har mer enn 245 000 medlemmer og har de senere år hatt en jevn medlemsvekst. De 57 medlemsforeningene eier og driver nærmere 500 hytter, tilrettelegger over 20 000 km med stier og arrangerer et bredt spekter med friluftsaktiviteter både i fjellet, langs kysten og i nærområdene. Nærmere 900 000 mennesker deltok i fjor på DNTs turer og arrangementer. I 2012 ble det nedlagt mer enn 500 000 timer i dugnadsinnsats for å utvikle og drive DNTs tilbud. 

Øveraas overtar jobben etter Kristin Krohn Devold som etter åtte år i DNT slutter ved utgangen av august for å gå over til ny jobb som administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

Pressebilde av Øveraas

Nils Øveraas har bred erfaring med ledelse og organisasjonsutvikling fra en av Norges ledende kunnskapsbedrifter, Accenture. Styreleder i DNT, Berit Kjøll, er overbevist om at Øveraas er rett mann for jobben som ny generalsekretær for DNT.
Nils Øveraas har bred erfaring med ledelse og organisasjonsutvikling fra en av Norges ledende kunnskapsbedrifter, Accenture. Styreleder i DNT, Berit Kjøll, er overbevist om at Øveraas er rett mann for jobben som ny generalsekretær for DNT. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Fakta om Nils Øveraas

Gift og to barn
Utdannet Sivilingeniør fra NTH (NTNU) 1981
 • Adm. dir. Accenture Norge med ansvar for den norske virksomheten med rundt 1000 ansatte og 150 datterselskaper.  2002-2012
 • Global direktør samfunnsansvar (2011-2012)
 • Nordisk direktør Samfunnsansvar (2003-2004)
 • Nordisk direktør Human Capital & Diversity (2003-2004)
 • COO Accenture Norden (2002-2003)
 • CTO Accenture Norden (2004-2009)
Forsker ved Forsvarets Forsknings Institutt/NASA 1982-1983

Interesser 

 • Ivrig friluftsmann og DNT-medlem siden 1970-tallet
 • Kajakkpadling, orientering og langrenn
 • Lidenskapelig naturfotograf
 • Kunst og kultur
 • Organisere aktiviteter/samlinger for venner og kjente

Annonse