Strømmet ut på tur

Søndag 2. februar koste over førti tusen mennesker seg ute på tur med DNT. På Hedmarksvidda ble det rekordbesøk.
Søndag 2. februar koste over førti tusen mennesker seg ute på tur med DNT. På Hedmarksvidda ble det rekordbesøk. Foto: Line Hårklau

Sol og nydelige forhold lokkket over førtifem tusen mennesker ut på tur da DNT arrangerte Kom deg ut -dagen over hele landet søndag 2.februar. 

I Harstad var det snø og ruskevær, men godt med folk, mens på Lageråkvisla på Hedmarksvidda var det mer enn nok snø til alle, og sola sneik seg også frem etter hvert.

Storfint besøk av generalsekretær i DNT Dag Terje Klarp Solvang, helseminister Bent Høie, ordfører Einar Busterud og selvsagt Turbo bidro til rekordbesøk.
- Dette er vår store nasjonale turdag og jeg vil si tusen takk til alle frivillige som bruker helgen sin på å lage en flott friluftsdag for andre. Det er imponerende å se engasjementet, og det er ingen tvil om at det settes pris på, sa generalsekretæren. Han hadde det travelt med å dele ut premier til barna og teste ut alle de morsomme aktivitetene. 

Populære arrangement
I Osloregionen strålte solen hele dagen og det strømmet på med folk til alle de 13 ulike arrangementene rundt byen. Minst tusen mennesker deltok på Kom deg ut-dagen på Breivoll Gård ved Bunnefjorden. Der kunne man kose seg med en flott kyststi, og steke sveler, bollebrød og pølser ute på bålpannene. Det var nok å ta seg til med spennende natursti for barna, eventyrstund, hengekøyer som ble flotte husker mellom trærne i skogkanten, og mulighet for en runde med hest og vogn.  

På Sognsvann var det også et yrende liv med ca 5000 besøkende, som fikk både eventyrstund med Nittedal teater og danset med i Turbodansen som jentene fra Vinderen Dansestudio satte i gang. Det ble folksomt rundt bålpannene og pinnebrøddeigen gikk unna.
- Kom deg ut-dagen er vår måte å tilby en liten smakebit på friluftslivet til alle som er nysgjerrige. Det er helt gratis og krever ingen forkunnskaper, vi vil gjerne vise at i naturen er alle velkommen, smiler generalsekretæren. 


Bli med i turfamilien
Han oppfordrer alle som vil ha et sosialt fellesskap på tur til å melde seg inn i sitt lokale DNT, og sjekke ut tilbudet de har til barnefamilier.
- Vi har over 230 Barnas turlag rundt om i landet som arrangerer en rekke familieaktiviteter gjennom hele året, det anbefales virkelig, avslutter han. 

Turbo er gjevest
Over hele landet koste folk seg med ulike aktiviteter som Turbosti, slakk line og mulighet for å teste villmarkscamp. Snø eller ei, det var Barnas turlag sin maskot Turbo som var det store høydepunktet. Han hadde en travel dag med å rekke innom hele 170 arrangement over hele landet.

- For en fin søndag det ble! Glade barn høyt og lavt, blide folk med bålkaffen i rolig hånd, vafler på karusell, sol og en strålende bukett frivillige som sammen lagde en helt vanlig søndag helt spesiell, oppsummerer Cecilie Bergskås fra DNT Oslo og Omegn og Asker Turlag.

Se flere bilder fra dagen i bildekarusell under.

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang delte ut premier til barna på Kom deg ut dagen og frydet seg over å se turgleden hos små og store.
Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang delte ut premier til barna på Kom deg ut dagen og frydet seg over å se turgleden hos små og store. Foto: Line Hårklau

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 2. februar 2020