Møt vinteren med Fjell og Vidde

Om vinteren kan du få Besseggen for deg selv.
Om vinteren kan du få Besseggen for deg selv. Foto: Line Hårklau

Trenger du inspirasjon for å finne veien til vinterfjellet? Melder du deg inn før 22. januar, får du Fjell og Vidde i posten. I 2020 blir formatet på Norges største friluftsmagasin større, med enda mer plass til mange friluftslivsartikler og gode leseropplevelser.

Alle medlemmer av DNT kan glede seg til å få Fjell og Vidde i postkassen ca. 10. februar.

– Vi har endret format, med en visjon om mindre klimaavtrykk. Vi konsulterte Endrava, som regnet på hvordan magasinet kunne bli grønnere. Resultatet ble at vi flyttet trykkingen til Norge, og at magasinet nå produseres på den mest klimavennlige måten. Avtrykket er redusert med 40 prosent, forteller Fjell og Viddes redaktør Trygve Sunde Kolderup.

I årets første utgave rettes oppmerksomheten mot mindre klimaskam og mer på de gode løsningene, og ikke minst på turgleden.

Vintertur over Besseggen

Om sommeren er det over 60 000 som finner veien over Besseggen, et av Norges mest populære turmål. Går du turen om vinteren, kan du risikere å få utsikten, fjellet og naturen for deg selv.

– Vi merkar at dette er eit tilbod som fleire ynskjer å vere med på, og kanskje spesielt på fjellski, sier fjellguiden Ørjan Venås i artikkelen du kan lese i Fjell og Vidde nr. 1/2020.

Her kan du også møte Nikolai Schirmer, en adrenalinglad frikjører på ski, som setter nye spor i den norske miljødebatten.

Inngrepsfri, norsk natur minker for hvert år. I artikkelen "Den siste villmark"  settes lys på miljø og natur i en reportasje om urørt natur som forsvinner rett foran øynene på oss. Hvilken verdi har urørt natur, og hva skal vi gjøre for å snu trenden?

Lær vintertelting

Den erfarne vintertelteren og frilansjournalisten Kristin Folsland Olsen kommer med hele 22 tips til å overnatte i telt, selv når gradestokken viser mange minusgrader.

– Mange tror det er mer krevende å telte om vinteren enn om sommeren. Det syns ikke jeg. Med gode rutiner og godt utstyr kan teltliv i snøen bli en fin opplevelse, sier hun.

I tillegg kan du lese om flere bynære hytter i Oslomarka, og du husker kanskje fjellmannen fra DNT som ble utsatt for et snøskred ved Trollfjordhytta i Vesterålen? Vi har snakket med Trond Løkke og kona Ragna Rennas om de forferdelige minuttene i november 2019.

Alt dette og mer til i medlemsbladet for januar-mars. Er du ikke medlem, men tenker at dette vil du lese mer om? Bli medlem i DNT før 22. januar, og få bladet i postkassen.