Vinterferiens beste familieturer

Vinterferien er rett rundt hjørnet. Har du ikke planlagt ennå? Her får du våre beste tips.

Lokale familieaktiviter

Har du ikke mulighet til å ta fri hele vinterferien? Fortvil ikke. Landet rundt er det mange muligheter til å pakke sekken, ta med litt ved og kose seg med pølsegrilling på bål. Dere kan gå til fots og på ski - helt avhengig av føret der du er. Mange foreninger har også egne lokale tilbud med Barnas Turlag i vinterferien.Sjekk tilbudet til ditt lokale turlag, eller se her for tips: 

Miniekspedisjon i Lillomarka

Klar for en skitur med overnatting? Ta med familien på en liten ekspedisjon gjennom vintervakre Lillomarka ved Oslo. Vi starter fra Snippen stasjon med Fjellvang og Nydalshytta som mål og ender opp på Romsås dagen etter. En familievennlig tur med fokus på samhold, snølek og skiglede. For barn 7-12 år i følge med voksne 22.-23. feb. 

Bli rå i løypa

Stavanger Turistforening arrangerer flere kurs i alpint og snowboard for ferskinger og erfarne i vinterferien. Kursene er tilrettelagt etter om barna allerede kan stå i heisen eller ikke, og de lærer ferdigheter som plogsvinger, bremseplog og skråkjøringer, og for de mer erfarne: Slalåmsvinger.

Hyttetur for barnefamilier i Bergsdalen 

Barnas Turlag i Bergen inviterer barnefamilier til å bli med på overnattingstur på den ubetjente hytta Alexander Grieg i vinterferien. Dette er et uorganisert tilbud til familier som vil styre løpet selv, og alle tar med sin egen mat. Hyttevakter vil være til stede hele perioden, og de kan foreslå aktiviteter. Her kan dere leke i snøen, gå på ski, spille spill og kose dere sammen med andre barnefamilier.  Arrangeres mellom 21. februar og 1. mars.

Eventyryoga for besteforeldre og barnebarn

Det var en gang en vinterferie hvor besteforeldre og barnebarn hadde lyst til å oppleve noe nytt sammen. Barnas Turlag inviterer til gratis eventyryoga for besteforeldre og barnebarn (6-10 år) på Friluftshuset i Oslo. 17. feb kl. 10-12. Dette er gratis, men man må melde seg på.

Besøk en ubetjent hytte 

Sjekk mulighetene med din lokalforening og les om de ubetjente hyttene på ut.no. Fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV. Husk kortstokk, en god bok- og DNT-nøkkel! Det er et spennende prosjekt å erobre sin egen koselige DNT-hytte. 

Dra til fjells med andre familier

DNTs medlemsforeninger arrangerer en rekke turer til fjells for hele familien. Finn din tur her!

Toppturkurs for familier på Skorgedalsbu 

Er dere glade i å stå på ski og ønsker å lære mer om å gå topptur, da er dette noe for dere. Kurset er et nybegynnerkurs i alpin ferdsel for de som har liten erfaring med toppturer. 14-16 februar.

Toppturer og vinterlek på Standalhytta 

Velkommen til en trivelig vinterferie på Standalhytta i Sunnmørsalpane. Standalhytta er en perfekt plass for vinterferieaktiviteter. Hytta ligger rett under fantastiske Kolåstinden for de som vil på topptur, og nyere toppturentusiaster kan øve seg på en tur mot Fingeren rett bak hytta. Du kan gå opp så langt du orker og har en fin nedkjøring tilbake til hytta.   

Tøffe barn i Jotunheimen 

På den koselige, betjente hytta Fondsbu i Jotunheimen er det aktivitetsledere på plass hele vinterferien. DNTs aktivitetsledere organiserer uteaktiviteter som skileik, skiturer, snøhulegraving, aking, bålmat og annen moro i området rundt hytta. Barna må alltid ha med seg en voksen på aktivitetene. 

Hundespannekspedisjon til Kvinen med Barnas Turlag 

30 polarhunder trekker deg innover hvite vidder. Vi kjører hundespann inn til den flotte hytta Kvinen i Setesdalsheiene, og er på hytta i to netter. Det blir også tid til skileik, skitur og spill og hyttekos. Et eventyr for store og små!  19.-21. februar.

Morsomt og sosialt på Gjevilvasshytta 

Gjevillvasshytta i Trollheimen er det aktivitetsledere hele vinterferien. Aktivitetslederne tilrettelegger for gode opplevelser og aktiviteter for hele familien, og man velger selv hva man vil delta på. Den betjente hytta er et ypperlig tilholdssted for barnefamilier, og terrenget byr på turer med spennende topper og lune daler. 

Finn flere vinterferieåpne betjente hytter på bunnen av siden!

Vintertur til Blefjell med Barnas turlag  

Bli med på en koselig familietur til den ubetjente hytta Eriksbu. Vi går opp egne spor på veien opp på snaufjellet på Blefjell, det krever noen skiferdigheter og utholdenhet. Turen til hytta er på ca. 7 km. 15.-17. februar 

Vinterferie for hele familien på Ådneram 

Bli med på Barnas Turlags tradisjonsrike vinterferie på Ådneram i Ryfylkeheiane. Vi tilpasser aktivitetene så det skal være noe som passer for alle barna. Vi planlegger både skitur på langrenn, aking og lek i snøen samt tur i skitrekket på Ådneram. 22.-26. februar eller 26. feb -1. mars. 

Familietur til Hallingskeid

Bli med på en herlig vintertur til Hallingskeid i Skarvheimen! Turområdet rundt Hallingskeid er variert og innbyr til flotte skiturer både for store og små. Her får vi oppleve et vinterkledd høyfjellsområde, og mulighetene for å utvikle egne ferdigheter på ski er absolutt til stede. 21.-23. februar.

Turer for ungdom

Basecamp i Hedmark

Barn og unge mellom 11 og 16 år kan bli med på vinterbasecamp på Åkersætra. Det blir spennende dager for de eldste i Barnas Turlag og de yngste i DNT ung. På programmet står skileik, bålkos, kvikklunsj-turer, pilking, trugemoro, skredsøk med søkestenger og mye annet gøy. Alle overnattingene er innendørs på hyttene på Åkersætra.

 Vintermoro i Vestfoldmarka 

Sandefjord turistforening arrangerer et rimelig ferietilbud for 10-13 åringer i Sandefjord fra 18—21. februar. Her blir det friluftsmoro fire dager i strekk.

Snøhuletur til Blefjell med DNT ung   

DNT ung-gruppene i Østfold arrangerer tur til Blefjell. Overnatting i telt, eller under åpen himmel hvis været tillater det. 21.-23. februar.  16 – 26 år.  

Snøballkrig og aktivitetshelg for DNT ung 

Bli med på et kult avbrekk fra skolehverdagens tjas og mas, og ta turen til Taumevatn og Storevatn med DNT ung Stavanger.  21.-23. feb. 13-19 år 

Hundekjøring på Haukeli med DNT ung

Det blir hundekjøring hvor to og to deltakere deler på å kjøre et hundespann. All nødvendig opplæring blir gitt, så en trenger ikke ha erfaring med hundekjøring fra før.  Det er også flotte skimuligheter i området.  13-15 år. 21.-23. februar.

Fjellskitur til Svendalsfjella 

Fjellskitur til Bodøs sitt kortreise fjellområde! DNT ung 26. -28. feb 

Fra Femundsmarka til søta bror  

På denne turen får du oppleve Femundsmarka på sitt aller beste, fra den kjente øst-siden av Femunden, og den noe mindre bevandrede svenske delen av dette fantastiske naturområdet. Turen går over en langhelg, og du vil få oppleve 5 forskjellige hytter, 4 fylker og to land!  19-30 år. 19.-23 feb.

Disse hyttene er åpne i vinterferien

Sota Sæter
Sota Sæter

Flere av de største betjente hyttene til DNT er vinterferieåpne og mange tilbyr også aktiviteter i vinterferien. Nyt en flott dag ute i fjellet og kom inn til ferdig treretters middag! 

Sota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra, bestående av 10 eventyrlige bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø preget av lunhet og varme.  Holder åpent fra - fra 14. februar til over påske.

Haukeliseter har åpent året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet.  Haukeliseter inviterer til vinteraktiviteter og moro både ute og inne i uke 8 og 9, for eksempel villmarksspa, skileik og familiequiz. 

Gjendesheim i Jotunheimen er et vintereldorado for lek og moro! Rett utenfor hytta kan dere bygge snøhuler og borger, ake, eller hva med en skihoppkonkurranse? Hytta tilbyr også toppturer for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat. Åpent fra 15. februar, se alle aktiviteter her.

Gaustatoppen ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge.  Her er det åpen cafe på dagtid.  Åpner 8. februar.

Olalia i Etne- og Saudalsfjellene Haugesund Turistforenings største hytte med 50 sengeplasser og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Hytta er åpen for overnatting fra 17. januar og hver helg til og med palmesøndag 5. april. Åpen kafé hver lørdag 11-16 og søndag 11-15. 

Svukuriset er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, og for deg som vil bo fast på hytta noen dager. Holder åpent fra 17. - 23. februar. 

Gjevillvasshytta i Trollheimen er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser. Det er aktivitetsledere på plass som tilrettelegger for gode opplevelser og aktiviteter for barn.   Åpent 14. - 23. februar.

Fondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter. Bestyrer Solbjørg er kjent for å ta vare på gjestene sine og serverer fantastisk lokal mat hver dag. Turboteamet til Barnas Turlag sørger for aktiviteter i vinterferien. Åpent fra 14. februar.

Kobberhaughytta ligger vakkert til i hjertet av Nordmarka ved Oslo. Selv om Kobberhaughytta bare er et steinkast unna Oslos kollektivruter, vil du likevel kunne oppleve naturens ro og fred under oppholdet. Det nye sovehuset har fått en fin og moderne utforming. All overnatting må bookes på forhånd.

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 8. februar 2020