Iskald vinner i i fotokonkurransen

En kald kveld i Oslomarka var nok til å stikke av med seieren i årets siste fotokonkurranse. Vinnerbildet er det frilansfotograf Henrik Strømstad som står for.

– Jeg er veldig fascinert av turskøyting. Det er noe jeg har drevet med siden 90-tallet, forklarer Henrik Strømstad.

Turfotografen er strålende fornøyd med å ha blitt kåret som vinner i årets siste fotokonkurranse. Bildet fra Søndre Krokvann stakk seg frem blant over 2000 andre.

– Jeg hadde det i hodet. Motivet. Så det hele var litt planlagt. Vi var en gjeng som skulle ut på kveldstur og jeg ville ha et bilde av skøyteløperne med stjernehimmel bak. Så kom tåken, men det var bare å la det stå til, sier Strømstad.

At bildet ikke ble helt som tenkt har ikke plaget ham siden.

– Vi var på den svarteste fineste isen i Losbyvassdraget, og det ble veldig flott når vi sto der med hodelyktene opp mot himmelen. Jeg satt kamera på et stativ og lyste skøyekompisene forsiktige opp med egen hodelykt. Lukkertiden er på 20 sekunder, så de måtte stå dønn stille en god stund, ler han.

Også i finalefeltet på femten skilte Strømstad seg ut. For selv med sterk konkurranse var det en samstemt jury som kom frem til kveldsbildet fra Østmarka.

Et nydelig bilde som overrasker. Turgåere med hodelykt på vei inn i natten er et klassisk motiv, her evner fotografen å sette motivet i nye omgivelser. Bildet er kaldt og hardt, med isroser svevende på frossen sjø i Oslomarka. Utilgjeneglig og innbydende på samme tid. Juryen

Henrik Strømstad Zocholl vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. 2. og 3. plass får ryggsekker fra Bergans, mens alle finalistene premieres med gavekort på DNTs hytter.

Rundens jury besto av:
- Marius Dalseg Sætre, fotoansvarlig i DNT
- Elin Hansson, journalist i Fjell og Vidde.
- Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT

2. plass - Guri Anne Hansen: Dette ser ut som verdens fineste pause. Refleksjonene i vannet gjør dette til et drømmemotiv som ikke dukker opp ofte og som bokstavelig talt blir tatt av vinden etter sekunder. Herlig fanget! Juryen
3. plass - Astrid Stallemo: Skoene på. Regnbuksa på knærne og friluftsutstyr som flommer ut av teltet. Et ekte turbilde. Til å bli glad av! Juryen

Dermed ble det de tre bildene over som stikker av med de gjeveste prisene, men det er ikke til forkleinelse for resten av våre herlige finalister. Klikk deg gjennom de som nesten nådde opp under.

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 1. desember 2019