500 meter for folkehelsa

Tilgang til tursti innen 500 meters avstand fra boligen. Dette er DNTs råd for bedre livskvalitet og folkehelse i Norge. Når ber DNT nasjonale, regionale og lokale myndigheter om innsats for å tilrettelegge for mer friluftsliv der folk bor.

Tillitsvalgte fra 57 medlemsforeninger var i helga samlet til Den Norske Turistforenings landsmøte for å diskutere saker som angår friluftsliv i Norge. I en resolusjon utfordrer organisasjonen  nasjonale og lokale politikere til å sørge for at folk ikke har mer enn 500 meter til nærmeste tursti.

- Nordmenn er et av de mest stillesittende folkeslag i verden. Dette vil DNT gjøre noe med, sier Berit Kjøll, styreleder i Den Norske Turistforening.

Undersøkelser viser at syv av ti inaktive vil gå på tur for å bli mer aktive.

- Framtidens bomiljøer må utvikles slik at mennesker får lyst til å bevege seg mer. Attraktive turstier fra boligområder og utfartssteder krever bevisst planlegging og forvaltning. Den Norske Turistforening har betydelig kompetanse og erfaring i å utvikle et nett av stier og løyper, samt friluftsbaserte aktiviteter.

Berit Kjøll og DNT ønsker at alle skal ha tilgang til tursti innen 500 meters avstand fra boligen.