Gi en opplevelse til jul 

Er du tom for julegaveideer og lei av å gi bort ting som nesten aldri blir brukt? 

Med en naturopplevelse på gavelista er mulighetene nærmest uendelige. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er våre tips til gaver som blir satt pris på og husket lenge!

Gi en uforglemmelig tur

Har du har lyst til å gi bort en sprek, spennende, men likevel trygg gave? Mange drømmer om å gå en lengre tur i fjellet, men er usikre på om de tør å sette av gårde på egenhånd. Med DNTs erfarne turledere er du i trygge hender. Enten du er ung eller gammel, helt fersk eller erfaren - vi har turen for deg. 

Gi bort nøkkelen til 560 hytter

For mange er selve motivasjonen på en lang marsj, hytta som venter i andre enden. Å kjenne varmen fra peisen bre seg når fjell- eller skistøvlene er av. DNT har 560 små og store hytter over hele landet. 43 av dem er betjente, med vertskap og matservering. Barn og ungdom får halv pris på overnatting. Medlemmer kan kjøpe en egen nøkkel til de ubetjente og selvbetjente hyttene.  

Hvor stor gaven er kan du justere selv: Du kan legge opp til en dagstur, overnatte eller ta en helg på tur. Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting og mat på alle turistforeningshyttene. 

Gi bort et kurs

Kjenner du noen som drømmer om å lære å padle, gå på bre, eller bli en reser i kart og kompass? Kjenn på mestringsfølelsen når du får til noe du har drømt om lenge!  

DNT tilbyr kurs innen padling, klatring, bre og fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning. Ferskingkursene er åpne både for deg som har gått på tur før, og for deg som er nybegynner. Du kan delta landet rundt, hele året. Medlemmer i DNT får rabatt. 

Gi en tur på en ny sti 

En tur er ikke bare en gave akkurat nå, men også et minne dere kan kose dere med lenge etterpå.  Her kan du velge ut fra smak og behag: Gi bort en topptur i Sunnmørsalpene, en ukestur i Rondane, en hytte-til-hyttetur i Isfjordfjella, eller en kanotur i Oslomarka. 

På UT.no finner du massevis av forslag på fine turer du kan gå sammen.

Gi et adrenalinkick  

Dette er gaven for den som liker å gå de bratte stiene opp til de ekstra spektakulære toppene, eller utfordre seg selv på klatring, skikjøring eller vinterteltturer. 

DNT fjellsport er en av Norges største arrangør av kurs i klatring, bre og fjellsport, og andre aktiviteter som krever spesiell kompetanse. Over hele landet finnes lokale fjellsportgrupper som arrangerer turer, kurs og aktiviteter for fjellsportinteresserte. 

Gi bort en treretters middag 

Å spise ute kan bety så mangt! Hvorfor ikke gi bort en skikkelig god og hjemmelaget middag ute i det fri? Middag rundt bålet er ekstra koselig, enten du lager maten der eller har med deg mat som kan varmes opp eller suppe på termos. Opplevelsen starter allerede når du går ut døra hjemme, og vi garanterer en kveld dere kommer til å huske lenge! 

Eller hva med å gi bort en treretters middag på en av de mange betjente DNT-hyttene? Lokalmat er både kortreist og miljøvennlig, godt smaker det også! Turen før og etter måltidet, og peiskos utover kvelden er også en del av gaven.  

Gi bort en nærtur 

Du må ikke høyt til fjells for å finne merkede turstier, turen kan starte der du bor. Lag et gavekort på en tur i nærområdet og få en fin opplevelse sammen i hverdagen. Ta med mat og noe varmt å drikke, tenn et bål og kos dere sammen. Godt for både kropp og sjel!  

DNTs medlemsforeninger merker tusenvis av kilometer med merkede stier i nærheten av der folk bor - slik at dere kan gå på tur på hverdager, i helger, og i ferier, uten å reise så langt. 

Gi bort et år med turglede

Som medlem i DNT får du ikke bare tilgang til og rabatt på 560 hytter. Du bidrar også til at hyttene tas vare på og mottar forsyninger av mat og brensel. Du bidrar til malingsstrøk, til at taket blir reparert, og at matlagre blir fylt opp. Du legger til rette for at 22 000 kilometer med stier vedlikeholdes og merkes. En tilrettelegging av naturopplevelser som dette er helt unikt i verdenssammenheng, og det hadde ikke vært mulig uten medlemmene våre.  

Ved å gi bort et gavemedlemsskap i DNT bidrar du til at den som får gaven kan være ekstra stolt når han eller hun går på tur neste gang, i visshet om at de har bidratt til at stien blir merket, kloppene over myra blir vedlikeholdt, og broene blir lagt ut når sommeren kommer. Gi en gave med mening! 


Foto: Marius Dalseg Sætre, Ole Rønning, André Marton Pedersen, Monica Hägglund Langen og Sindre Thoresen Lønnes

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 15. desember 2021