Skredulykken ved Trollfjordhytta

Foto: Marius Dalseg Sætre

Styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, ble utskrevet fra sykehuset tirsdag 5. november. 

- Trond er fysisk i god form og har kommet imponerende raskt til hektene fysisk. Med tanke på at han lå nesten 1,5 time under snøen og ble fraktet ut med en såpass lav kroppstemperatur er vi svært glade for dette utfallet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening. 

- Psykisk er dette svært krevende for han og alle involverte i ulykken. De har behov for ro i dagene som kommer. Alle får tilbud om helsehjelp for å takle situasjonen de har vært igjennom, sier Dag Terje Klarp Solvang. 

Turfølget på ni personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Området skredet ble utløst i er ikke spesielt bratt, og turfølget vurderte det til å ikke være skredfare i traseen de valgte. Trond Løkke gikk noen meter foran de andre, og var den som ble tatt av flakskredet. Skredet hadde heldigvis ikke særlig stor fart og Trond antas å ha blitt fraktet med skredet kun 4-5 meter før snøen pakket seg over han. Trond mistet bevisstheten i løpet av kort tid og husker ikke detaljer før han var ombord i redningshelikopteret. 

Kartlegging av fullstendig hendelsesforløp har startet, inkludert vurderingene før og under turen. Dette gjøres i tett samarbeid med alle involverte. Både Vesterålen Turlag og DNT er opptatt av å lære av ulykken. 

- De berørte vil stille opp for media for å opplyse saken ytterligere når de er klare for det, men de har alle fortsatt behov for ro og vi ber om at all kontakt går til DNT sentralt for ytterligere spørsmål, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Spørsmål rettes til DNTs pressetelefon på 48450526.


Trond Løkke, styreleder i Vesterålen Turlag
Trond Løkke, styreleder i Vesterålen Turlag Foto: Marius Dalseg Sætre

Pressemelding 4. november:

Det var styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, som ble tatt av skred ved Trollfjordhytta søndag 3. november.  

Løkke har bred erfaring fra friluftsliv og har vært turleder og frivillig i Vesterålen turlag i en årrekke.  

Turfølget på ni‬ personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Skredet gikk da følget var på vei ned, rundt 300 meter fra hytta. Løkke ble funnet etter 1,5 time under snøen, og fraktet ut. Tilstanden mandag formiddag er stabil, og han blir på sykehuset ett døgn til.  

- Vi er veldig glade for at dette gikk bra, og at alle som var involvert er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at Trond ble funnet og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Turfølget gikk på truger. Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en representant fra politiet. Politiet frakter disse ut i dag, mandag. 

-Vi jobber fortløpende med å kartlegge hendelsesforløpet, og vil ta en runde med de involverte når de er klare for det. Frem til da trenger de berørte ro og vi ber om at pressen kontakter oss i DNT sentralt for ytterligere spørsmål, sier Dag Terje Solvang.  

Spørsmål rettes til DNTs pressetelefon på 48450526 

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 6. november 2019