12 novembertips til deg i DNT ung

DNT ung-ere på Vinjerock - hvor medlemmer får rabatt og muligheten til å kjøpe billetter i forhåndssalget. Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT ung er Norges største friluftsorganisasjon for ungdom mellom 13 og 26 år. Her er 12 tips til turer du kan bli med på i november.

Mer enn 60 lokale DNT ung-grupper over hele landet arrangerer varierte turer og aktiviteter av for og med ungdom, som skiturer, hytteturer, teltturer, brekurs, raftekurs, kitekurs og koseturer. Her er tolv tips til aktiviteter i november som du som DNT ung-medlem kan være med på:

DNT ung Tønsberg arrangerer onsdagstur for deg mellom 16 og 30 år! Dette er en enkel kveldstur på cirka 2-2,5 time opp Fløyåsen på Sem.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

AskerOnsdag 16-19

6. november

DNT ung Asker tar turen til Bergvang besøksgård og hesteryggen! Her er det begrensede antall plasser, så førstemann til mølla.

Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT ung Troms får besøk av Jarand Rage Aasvold som vinteren 2018 gikk Norge på langs, 2.600 km, på ski. Han kommer til å snakke om den 102 dager lange turen, om opp- og nedturer.

Foto: Monica Hägglund Langen

Dugnadsgjengen i DNT ung Telemark (16- 26 år) er i gang med å renoverere førsteetasje på Flekkerhytta. Bli med på en sosial overnattingstur og bidra i arbeidet med å gjøre dette til den kuleste DNT-hytta.

Foto: Katrine Tellsgård

DNT ung Horten arrangerer tur fra Merkedammen til Trollsvann, hvor de slår opp lavvo. Lørdag lover de ulike aktiviteter, som å spille stratego og gå turer. Retur på søndag.

Foto: Sindre Nikolai Aker

DNT ung Brønnøy inviterer til pizzakveld i klatrehallen for ungdom over 12 år. Arrangementet er gratis, og DNT ung spanderer pizza, brus og smågodt.

Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT ung Trøndelag tar turen til til Rønningen gård i bymarka i Trondheim for en spillkveld for turglade ungdommer. Husk hodelykt til turen opp til Rønningen.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Hvordan skal vi få klærne til å vare lengst mulig og hva skal til for riktig vedlikehold? Bli med DNT ung Oslo på dette nyttige pilotkurset på Friluftshuset på Sørenga.

Foto: Monica Hägglund Langen

DNT Tilrettelagt i Stavanger Turistforening har månedlige, sosiale kveldsturer som er tilrettelagt for ungdom med utviklingshemming eller funksjonsnedsettelse. Turene går i Nord Jæren-området.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Kjenner du savnet etter vinter og ski? Bli med DNT ung på jakt etter snø! Turen går enten til Kaldavass turisthytte eller Hallingskeid turisthytte for å kickstarte vinteren! For deg mellom 16 og 26 år.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Notodden turlag og DNT ung voksen Notodden inviterer til nattevandring til Eikeskar. Pakk med hodelykt og noe varmt i termosen.

Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT ung Bærum inviterer til noe helt nytt i DNT-sammenheng: Alpakkavandring! Bli med på en annerledes tur der du går med din egen alpakka. Start ved Bergvang gård i Asker.

Foto: Malin Friestad

Skrevet av Monica Hägglund Langen 30. oktober 2019