La 2020 bli tidenes turår!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Drømmer du om et år fylt med flotte tur- og naturopplevelser? Vi vil gjerne ha deg med på nye friluftseventyr i 2020.

Friluftsliv krever svært lite av deg og gir deg et stort utbytte både fysisk og psykisk. Friluftsliv er like mye turen du tar på en sti der du bor eller vandring på en øde sti høyt til fjells, til padling langs kysten og stisykling.

– Det er så gøy å se at stadig flere tar steget og tar turen ut. Alle som melder seg inn er med på å støtte arbeidet vi gjør på fjellet, i skogen, ved kysten og i nærmiljøet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

T-er maler seg ikke selv
Går du på en sti i Norge, er sjansen stor for at den er er merket av en frivillig i DNT. DNTs medlemsforeninger og deres frivillige skilter, varder, maler og vedlikeholder over en million røde T-er langs 20.000 km sommerruter. Det gjør seg ikke selv.

– Dugnadsinnsatsen er ryggraden i DNT og noe vi ikke hadde klart oss uten. Dugnad er også å være turleder, organisere arrangementer som Kom deg ut-dagen eller annet administrativt arbeid som søknader og rapporteringer. Alt er like viktig for at vi skal kunne opprettholde et så godt tilbud som vi har, over hele landet, sier generalsekretæren.

DNTs frivillige la ned over 800 000 dugnadstimer i fjor. Det er et enormt høyt tall. Omregnet tilsvarer dette 93 personer som jobber gratis hver eneste time, hele året, for å legge til rette for at andre skal få naturopplevelser for livet.

Støtt gjennom medlemskap
Vedlikehold av nærmere 550 DNT-hytter over hele landet blir også i stor grad gjort ved hjelp av dugnadsinnsats. Alle kan bruke hyttene. Men er du medlem, støtter du arbeidt for at tilbudet skal bestå, og det blir billigere for deg å bo og spise på hyttene.
Utover vinteren kvister våre tureksperter 4300 km vinterløyper, slik at du enklere finner de beste veivalgene til vintereventyret.

Har du vært medlem i 2019? Nå er det tid for å fornye medlemskapet! Giroen kommer i posten sammen med årboka.

Fotograf: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 6. november 2019