DNT ung inviterer til landsmøte 2020

Fra landsmøtet i Trøndelag 2019.
Fra landsmøtet i Trøndelag 2019. Foto: Natalie Hermansen

DNT ung ønsker engasjerte turungdommer fra hele landet velkommen til landsmøte på Hamar i april.

Det 32. ordinære landsmøtet finner sted på Hamar 16. til 19. april 2020, med Hamar og Hedemarken turistforening (HHT) som lokal arrangør. 

– Jeg er veldig glad for at Hamar ønsker å holde landsmøtet i 2020. Selv har jeg vært mye på tur rundt og på Mjøsa, blant annet på min første vintertur med DNT ung, forteller Markus Malmin, leder i DNT ung. 

– Jeg var med HHT på vinter-basecamp på Skolla, noe som gjorde meg interessert i DNT ungs turtilbud, og på DNT ungs landsmøte i Flekkefjord fant jeg min vei inn i DNT ungs organisasjonsarbeid, forteller Malmin. 

Diskusjoner om veien videre

På DNT ungs landsmøte samles omlag 100 engasjerte ungdommer for å forme organisasjonens arbeid og tilbud, og landsmøtehelgen inneholder aktiviteter, kurs, selve landsmøtet og en hyggelig middag. 

– Innblikket i organisasjonsarbeidet er viktig på landsmøtet, og i samarbeid med HHT skal vi sette opp et inspirerende opplegg for helgen, sier Malmin, og legger til: 

– Men det aller mest inspirerende med en sånn helg, er alle de gode folkene. 

Prisbelønt arrangør

Det er ikke tilfeldig at det er Hamar og Hedemarken Turistforening som er arrangør for landsmøtet i 2020. I juni 2019 ble foreningen hedret med Forgubbingsbekjempelsesprisen for sitt gode og målrettede tilbud til barn og unge, under DNTs landsmøte. HHT har ligget i teten når det gjelder medlemsvekst i DNT ung de siste årene, og med entusiasme og respekt for hva ungdom kan bidra med har de lyttet til og lært av sine DNT ung-medlemmer, het det i juryens begrunnelse. 

I tillegg er det enkelt å reise til Hamar kollektivt, med hyppige togavganger nordover og sørover.

Om DNT ung:

  • Over 47.000 medlemmer
  • For unge i alderen 13-26 år
  • Arrangerer turer og kurs i hele Norge
Foto fra landsmøtet i Drammen 2018.
Foto fra landsmøtet i Drammen 2018. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse

Skrevet av Monica Hägglund Langen 26. oktober 2019