Hjertevarmt vinnerbilde i fotokonkurransen

Dinara Pohl-Larsen sikret seg seieren i DNTs fotokonkurranse  med et bilde som traff juryen rett i hjerterota. 

- Det er utrolig. Nå blir datteren min så glad. Helt magisk, sier Pohl-Larsen.

Sammen med datteren Ada på fire år utgjør hun den mest turglade delen av familien. I sommer satt de godt plassert rundt et varmt bål i Finnmark. 

- Vi er ute ganske mye og i sommer var vi på tur i tre måneder med campingvogn. Vi startet i Trondheim og dro via Lofoten, Senja og Lyngsalpene før vi endte helt nord i landet. Bildet er tatt like ved Bruvollhytta som er Norges østligste DNT-hytte, sier hun.

Og kvelden bildet ble tatt var helt spesiell. 

- Det var en del vind, men solnedgangen var helt fantastik.  Jeg tror bildet er tatt rundt elleve på kvelden. Lenge etter sengetid for Ada, men det var så fint ute og hun hadde ikke lyst til å legge seg. Det er en tur hun fremdeles snakker om, sier Larsen.  

Dette er et bilde som preges av kalde blåtoner. Samtidig oser det varme med mor og datter som sitter sammen foran bålet. Et bilde som etterlater en følelse av kjærlighet og hygge. Juryen

Dinara Pohl-Larsen vinner dermed 10.000 kroner og 100 flaxlodd fra Norsk Tipping. 2. og 3. plass får ryggsekker fra Bergans og gavekort på overnattinger på DNTs hytter. Resten av finalistene kan også vente seg gavekort på overnattinger i posten.

Årets jury består av:
- Marius Dalseg Sætre, fotojournalist i DNT
- Elin Hansson, journalist i Fjell og Vidde

2. plass: Håvard Hagen - Et utrolig behagelig bilde å se på. Rolige kurver og linjer som leder deg innover i bildet samtidig som de myke fargetonene harmonerer svært bra sammen. Juryen
3. plass - Ståle Johan Aklestad - Et nydelig komponert bilde hvor turgåeren er rammes flott inn av høye Sunnmørsfjell. Et majestetisk bilde som drar frem følelsen av å være på toppen av verden. Juryen

I sommerens fotokonkurranse kom det inn totalt 6000 bilder. Et lite knippe på tyve ble valgt ut i et utrolig sterkt finalefelt, og vi ønsker gjerne å takke alle som har sendt inn bilder. Ut november er det også mulig å sende inn bilder til høstens konkurranse. 

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 16. oktober 2019