DNT ung-pris til Berit Kjøll

DNT ung overleverer Berit Kjøll det synlige beviset på at hun er vinneren av "Forgubbingsbekjempelsesprisen 2013".
DNT ung overleverer Berit Kjøll det synlige beviset på at hun er vinneren av "Forgubbingsbekjempelsesprisen 2013". Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Styreleder Berit Kjøll fikk "Forgubbingsbekjempelsesprisen" under DNTs landsmøte i Tromsø. 

– Kjøll lovet DNT ung mye fra talerstolen for ett år siden da hun ble utfordret. Det hørtes lovende ut. Da blir man raskt skeptisk.. Det var det ingen grunn til å være: Berit Kjøll har holdt det hun har lovet, kunngjorde DNT ungs landsstyreleder Hanna Melhus festmiddagen lørdag kveld.

Kjøll var overveldet over å få dette hedersbeviset fra ungdomsorganisasjonen og lovet at hennes fokus på ungdom og DNT ung fortsetter i tiden fremover.

Gjev pris

"Forgubbingsbekjempelsesprisen" er en av Turistforeningens gjeveste utmerkelser, og deles i år ut for femtende gang. Det er styret i DNT ung som står for nominasjon og utdeling. Prisen tildeles den medlemsforeningen eller den personen som har utmerket seg spesielt positivt ved å satse på ungdom. 

I begrunnelsen ble det lagt vekt på at Kjøll har "satt ungdom og DNT ung høyt på dagsordenen i foreningens arbeid igjennom i sin tid som styreleder. I en organisasjon med også mange andre viktige behov og interesser er dette ingen selvfølge. Både direkte, men også indirekte igjennom sin nøkkelrolle som styreleder, merker DNT ung at hennes bidrag har ledet til svært positive resultater for det sentrale ungdomsarbeidet."

Utmerkelsen består av et snowboard som symboliserer ungdommelig virksomhet. Men brettet skal ikke ha hedersplassen på sjefens kontor. Drammens og Oplands Turistforening vant i 2012. Øvrige vinnere siden oppstarten er:

2011: Trondhjems Turistforening


2010: Sogn og Fjordane Turlag
2009: Hamar og Hedmarken Turistforening
2008: Haugesund Turistforening
2007: Generalsekretær Kristin Krohn Devold

2006: Bodø og omegns Turistforening

2005: Molde og Romsdals Turistforening2006: Bodø og omegns Turistforening

2004: Bergen Turlag

2003: DNT Oslo

2002: Hjelmeland Turlag

2001: Troms Turlag

2000: Stavanger Turistforening             

1999: Trondhjem Turistforening             

Annonse

Skrevet av Hallgrim Rogn 10. juni 2013