Hjemlengsel på langtur

Fotograf Asbjørn Jensen og forfatter Bjørn Arild Ersland gikk Norge på langs.
Fotograf Asbjørn Jensen og forfatter Bjørn Arild Ersland gikk Norge på langs. Foto: Asbjørn Jensen

Har du vurdert å gå Norge på langs? I det nye nummeret av Fjell og Vidde, som er ute hos medlemmene denne uka, kan du lese om to som tok turen.

- En turbeskrivelse aldeles utenom det vanlige, sier redaktør Helle Andresen, om reportasjen til forfatter Bjørn Arild Ersland i juninummeret av Fjell og Vidde. Under tittelen "Den lange veien hjem" møter vi turfølget med hjemlengsel. 

- Å gå Norge på langs er ikke lenger forbeholdt de ekstraordinært spreke og tøffe i dette landet, derfor er det noe ved beretningen til Ersland som fengsler oss. Møtene med mennesker underveis og hans eget slit med hjemlengsel er fascinerende lesning, sier Andresen.  - Selv om de sliter med motivasjonen, er de der ute og opplever det store eventyret.

Klassikerne

Andre eventyr venter for alle som drar til fjells eller ut i naturen i sommer. De klassiske turene til Preikestolen, Gjevilvasshytta og Trollheimen, Snytindhytta i Vesterålen, Besseggen og trekanten i Rondane er bredt og delikat presentert. I år er ingenting umulig, her er det fritt fram for den som vil oppleve en ekte klassiker. 

Til fjells med app

Mange har begynt å legge igjen kameraet hjemme, og tar heller bilder med mobil på tur. Hvordan få fram det beste mobilkameraet har å tilby? Ved å laste ned de aller beste fotoappene. I Fjell og Vidde kan du lese om hvilke apper som anbefales, både når bildet tas og i redigeringen etterpå. 

Buss til Snøheim

Har du vurdert å ta turen til Snøheim i sommer, og hørt rykter om at du må ta buss fra Hjerkinn og inn til hytta? I Fjell og Vidde kan du lese hvorfor. 

Padletur med barn
I tillegg er det masse nyttig informasjon til medlemmene, det er artikkel om kanopadling med barn og møte med det nye vertskapet på Liomseter.
I løpet av denne uka kan du glede deg til en god lesestund med Fjell og Vidde. 

Fjell og Vidde nr 3 2013, Norges største friluftsmagasin, er i disse dager på vei ut til medlemmene i et opplag på 150 000. 

Annonse