Bli med på årets morsomste søndagstur

Søndag 1. september arrangeres Kom deg ut-dagen på 170 steder landet over. Ta med familie og venner på årets beste utesøndag.

- Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring. Her møtes barnefamilier for å gå på tur, leke, lære og teste ut nye aktiviteter, forteller Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Dugnadsånd fra nord til sør

Målet er å gi folk en smakebit på alt det spennende man kan oppleve i naturen, og en skikkelig kickstart på turhøsten. I år er det ventet 58.000 deltakere på de 170 arrangementene landet over. Det er ny rekord.

-  Det er takket være en helt fantastisk innsats fra alle våre medlemsforeninger. Det er flott at så mange frivillige i våre engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud. Det er viktig at nye generasjoner på denne måten får en enkel inngang til gode opplevelser med norske tur- og naturtradisjoner, sier Klarp Solvang.

Sosialt og moro

DNT lover en dag fylt med lek og moro ute i friluft.  På de ulike arrangementene kan man for eksempel prøve klatring, slakk line, padling, natursti, orientering, spikking, og steking av pinnebrød på bål.

- Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag ute, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Klarp Solvang

Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping og Kiwi.

Foto: André Marton Pedersen, Sindre Nikolai Aker, Marius Dalseg Sætre og Hanne Findal.

Supertilbud på medlemskap

I tillegg til en flott turdag, får du også et supertilbud på medlemskap i Den Norske Turistforening på Kom deg ut-dagen. Alle nye medlemmer som melder seg inn 1. - 3. september blir medlem i 2020 og får resten av 2019 med på kjøpet. Innmeldingen må skje på nett, og tilbudet varer fra 1. september til midnatt 3. september.

Tips venner og kjente som ikke ikke er medlem ennå, men som burde blir det!

Les mer om tilbudet her.

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 26. august 2019