Fremmer friluftsliv på Arendalsuka

DNT og DNT ung benytter anledningen til å ta med politikere ut på turprat eller kajakkpadling under Arendalsuka. Foto: Monica Hägglund Langen

DNT setter friluftsliv og naturvennlig fornybarsatning på agendaen under Arendalsuka, og inviterer politikere til tur både i skogen og på sjøen.

Arendalsuka er en årlig møteplass der politiske partier, organisasjoner og næringsliv møtes til debatter om ulike viktige politiske temaer. DNT samarbeider med Aust-Agder Turistforening om et stort spenn av aktiviteter under årets begivenhet 12. til 17. august

Lufter politikere

DNT har invitert politikere fra alle partier til å ta en pause fra debatter og møter innendørs, og bli med oss på en turprat. Underveis tar vi en prat om hvordan vi kan jobbe sammen for økt deltakelse i friluftslivet og satse på en fornybarsatsning som er fornybar. Vi gleder oss til tur med:

• Tore Storehaug (KrF), stortingsrepresentant fra Sogn og Fjordane. Sitter i Energi- og miljøkomiteen og Finanskomiteen, og er både finanspolitisk talsmann og energipolitisk talsmann.
  • Terje Halleland (FrP), stortingsrepresentant fra Rogaland. Fraksjonsleder i energi- og miljøkomiteen.
  • Stefan Heggelund (H), stortingsrepresentant fra Oslo, og medlem av energi- og miljøkomiteen. Klimapolitisk talsmann i Høyre.

Deltar i vindkraftdebatter

I den raske utbyggingen av vindindustri vi har sett de senere årene er det naturen, det biologiske mangfoldet og friluftsinteressene som taper. Utbygging av vindindustri kommer til å bli en av de store sakene under årets lokalvalgkamp, og derfor har DNT særlig prioritert å delta i debattene om vindkraft under årets Arendalsuke.

– Vi i DNT ønsker oss en time-out for utbygging av vindkraft på land, og skal være aktive på alle arenaer framover for å bidra til å dra fornybarsatsingen i en mer naturvennlig retning, sier Per Hanasand, styreleder i DNT.

Velkommen til båt og tursenter

DNT Telemark har en seilbåt liggende i Pollen. Denne blir en viktig møteplass for DNT under Arendalsuka. Her er kaffetermosen full hele uka!

Hos Aust-Agder Turistforening, som har tursenter på Langbryggen 21, kan du alltid komme innom for en trivelig turprat og tips til neste friluftsopplevelse. Under Arendalsuka stopper Bergans' "Tour de Sy" her både mandag og onsdag, hvor du kan få reparert turklær og -utstyr. Syblogger Ingrid Bergtun deltar også. Les mer om reparasjonsturneen hos Bergans.

DNTs kontaktpersoner under Arendalsuka:

• Pressehenvendelser: Kommunikasjonsrådgiver Monica Hägglund Langen, mobil 90855140.
  • Andre henvendelser: Fagsjef samfunnskontakt Simen Rommetveit Halvorsen, mobil 98639498.

Her møter du oss:

Hver dag:

Velkommen innom DNT Telemark som har en seilbåt liggende i Pollen hele uken, og Aust-Agder Turistforenings lokaler på Langbryggen.

12.00-13.30: Vindkraft i Norge: Til lands, eller til vanns? Sted: M/S Sandnes

12.30-13.15: Skal Norge satse på storstilt vindkraft på land? Christian Radich

Onsdag:

11.00-13.00: Kajakktur for ungdomspartipolitikere med DNT ung. Bystranda

17.00-17.50: Kan unge redde miljøet? Torvet

Torsdag:

12.00-13.30: Stormen i vindkraftdebatten. UiA-teltet

13.30-15.00: Kampen om arealene. Vitensenteret

16.30-18.00: Paneldebatt: Vern eller bruk av verneområder? S/S Solrik

Store Torungen Fyr utenfor Arendal er en DNT-hytte.
    Store Torungen Fyr utenfor Arendal er en DNT-hytte. Foto: Marius Dalseg Sætre