Premiedryss på Vinjerock

Vinnere av Gnagsårprisen og Festivalflaxen på Vinjerock 2019. Utdelt av leder i DNT ungs festivalkomité Oda Siebke Løge.
Vinnere av Gnagsårprisen og Festivalflaxen på Vinjerock 2019. Utdelt av leder i DNT ungs festivalkomité Oda Siebke Løge. Foto: Monica Hägglund Langen

DNT ung delte ut den gjeve Gnagsårprisen og Festivalflax til strålende glade vinnere.

Gangsårprisen deles ut til de eller den som har vært innom flest DNT-hytter på vei til Vinjerock. Den er en av de gjeveste prisene å ta med seg hjem fra festivalen, og har blitt delt ut årlig av DNT ung siden 2007. Hovedpremien er to billetter til neste års Vinjerock.

– Dette var veldig kult og over all forventning, sier vinneren Sindre Kolbjørnsgard, som var innom 28 hytter på vei til festivalen. 

– Jeg har vært eventyrer for Alfa sko gjennom hele turen, og målet har vært å være ute og samtidig inspire andre til å komme seg på tur. Det har derfor gått mye tid til fotografering og blogging, så konkurransen var lite prioritert i starten. Planen til slutt var også å ta ti hytter til, men da kroppen var fornøyd etter 28 valgte jeg å lytte til den. Jeg hadde fortsatt en ekspedisjon igjen etter Vinjerock, forteller Kolbjørnsgard, som er eventyrer og fotograf. På Instagram og bloggen har han delt sine opplevelser og tanker underveis på turen. Han har også funnet noen favoritter på turen:

– Jeg synes Krækkja var veldig fin, men den som virkelig er favoritten er nok Iungsdalshytta. Dette er en hytte som ligger fantastisk til, samtidig som den har vært veldig sentral i mitt friluftsliv helt siden mine første turer alene. 

Imponert og inspirert

– Siden prisen heter Gnagsårprisen er spørsmålet: Fikk du gnagsår?

– Jeg har heldigvis gått veldig mye på tur de siste årene, og med helt nye sko klarte jeg meg uten gnagsår. Det ble derimot noen ekstra hviledager da jeg fikk en betennelse i noen sener bak kneet grunnet for tung sekk. Så et lite tips til andre som vil prøve å vinne neste år: Dropp både kamerastativ, drone og PC for å ta vare på knær!

Oda Siebke Løge, leder i DNT ungs festivalkomité, delte ut prisen og er imponert over innsatsen:

– Jeg er skikkelig imponert og inspirert til å få til en lengre hytte til hytte-tur selv også! Det er kult å se mulighetene med det store nettverket av hytter man kan gå mellom, og at man faktisk kan «gå seg» til neste års Vinjerock, sier hun.

Saken fortsetter under bildekarusellen.

I tillegg var det to uttrekkspremier blant deltakerne på Gnagsårprisen. Sean Carey, som har vært på tur med Elliot Awin, vant et telt fra Bergans. 

– Dette er perfekt, vi har lånt teltet til en kompis på denne turen, men nå har vi vårt eget, forteller Sean. De to har til sammen gått 180 kilometer på 11 dager, med start og slutt på Fondsbu.

Runar Skagestad, som gikk via Gjendebu og Olavsbu til Fondsbu og Vinjerock, vant gavekort på fjellsko. 

Har du planer om å delta på neste års Gnagsårpris? Planlegg ruta allerede nå! Her er DNT ungs forslag: 

Gnagsår 1: Langrute med start på østlandet. 102 kilometer.

Gnagsår 2: Flere fjellheimer. 91 kilometer.

Gnagsår 3: Flott kortrute. 41 kilometer. 

Gnagsår 4Med båt over Gjende. 46 kilometer.

Gnagsår 5: Langrute sørfra. 57 kilometer. 

På UT.no kan du sjekke DNT sine hytter og planlegge turen.

Årets gnagsårprisvinner er eventyrer og fotograf.

Foto: Sindre Kolbjørnsgard

Vinnere av Gnagsårprisen på Vinjerock: Elliot Awin og Sean Carey, Runar Skagestad og Sindre Kolbjørnsgard.
Vinnere av Gnagsårprisen på Vinjerock: Elliot Awin og Sean Carey, Runar Skagestad og Sindre Kolbjørnsgard. Foto: Monica Hägglund Langen

Skikkelig flax!

I samarbeid med Norsk Tipping arrangeres også Festivalflax hvert år, som er en konkurranse med ti spørsmål plassert rundt på festivalområdet, i tillegg til bemannede poster med praktiske øvelser, som erteposekast, potetløp og bruskasseklatring. Deltakere må delta både fredag og lørdag for å være med i konkurransen. 

– Dette var kult, utbryter Ragnhild T. Grevskott, som vant 100 skrapelodd. Premien har potensiale til å bli ganske så stor om man er riktig heldig.

(Foto: Monica Hägglund Langen)

Annonse