Skeiv kjærlighet til fjells!

Regnbuelua har blitt svært populær. Her fra en DNT ung-fellestur på Sabotørruta på Hardangervidda.
Regnbuelua har blitt svært populær. Her fra en DNT ung-fellestur på Sabotørruta på Hardangervidda. Foto: Marius Dalseg Sætre

Alle kan finne kjærligheten til fjells. DNT gjør sjekkingen lettere og morsommere med skeiv singeltur, regnbuelue og fjellpride.

– Naturen bryr seg ikke om hvem du er, hvem du elsker eller hvilken bakgrunn du har. I naturen er alle velkommen, sier DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang. Han er gift med Bent Høie, og de begge er friluftsfolk som er glade i turer og hytteliv. Solvang mener fjellet er en utmerket arena for sjekking.

– På tur senker man skuldrene og fyller på med ro og livskvalitet. Jeg bruker å si at en dag i fjellet tilsvarer en måned i byen når det gjelder å bli kjent. På tur har man ikke noe filter, og man blir man fort avslørt om man ikke er seg selv. Å være på tur er skikkelig lagbygging, og en kjempefin start på et godt vennskap og eventuelt mer, sier han.

Les også:

Lanserte lue

1. april for fem år siden lanserte DNT ung grønne luer for single og røde luer for de som var i et forhold. Spøken tok av i sosiale medier og siden den gang har grønn lue blitt et uttrykk og en merking de fleste friluftsglade, single kjenner til. Nå var tiden inne for en inkluderende lue som viser at i naturen er alle velkommen, og i vår lanserte DNT ung derfor egne regnbueluer, der fargene symboliserer felleskap, kjærlighet og frihet. Regnbuefargene har i tretti år vært et viktig symbol for rettighetene til homofile, bifile og transpersoner.

– Regnbuelua er ment for alle som ønsker å støtte opp om og ta et aktivt standpunkt til verdiene regnbuefargene står for, fremfor alt friheten til å være seg selv, og den skal gi et tydelig signal om at alle er velkommen i naturen, uavhengig av identitet, kjærlighet og seksuell legning, sier leder i DNT ung, Markus Malmin.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

FjellPRIDE på Sota Sæter

12. – 14. juli på Sota sæter i Breheimen.

Denne helgen blir det full pride-pakke i fjellet! Her blir det rafting, juving og prideparade til Tverrådalskjyrkja. Kvelden den 14. blir det stor grillbuffet og konserter. Sota sæter fyrer også opp sin store badestamp.

Les mer på Facebook-arrangementet.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skeiv singeltur på Vinjerock

Torsdag 18. juli på Vinjerock.

For første gang inviterer DNT ung til skeiv singeltur på Vinjerock! Om du er jente som liker jenter eller gutt som liker gutter så er du velkommen til å prøve å finne kjærligheten med oss. Turlederne viser vei og inspirerer til god stemning.

Les mer og meld deg på!

Tips til utedating:

  • Inviter til tur til et utsiktspunkt eller et idyllisk vann. Ingen dekning? Ingen hindring; da går praten uforstyrret!  
  • Pakk noe godt å spise og drikke i sekken. Husk å ta med nok. Lavt blodsukker er et dårlig utgangspunkt når du skal by på det beste av seg selv.   
  • Husk dessert og tursnop. Alle blir glad av godis!  
  • Pass på å ha med nok varmt tøy i sekken. Skulle du glemme dette, tilby for all del en varm armkrok!  
Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Annonse