Olaf vant årets Gnagsårpris!

Olaf Godtland Røe vant Gnagsårprisen med 254 kilometer i beina.
Olaf Godtland Røe vant Gnagsårprisen med 254 kilometer i beina. Foto: Marius Dalseg Sætre

Den gjeve Gnagsårprisen og årets Festival-Flax ble lørdag kveld delt ut på Vinjerock! 

Han startet fra Tynset og kom 254 kilometer senere til Eidsbugarden. På veien ble det tihyttebesøk og et mulig tretthetsbrudd. Men det skulle vise seg å lønne seg. Olaf Godtland Røe (23) stakk nemlig av med seieren under årets Gnagsårpris-utdeling.

Høythengende pris

Gangsårprisen deles ut til de eller den som har gått lengst og vært innom flest DNT-hytter på vei til Vinjerock. Den er en av de gjeveste prisene å ta med seg hjem fra festivalen, og deles hvert år ut av DNT ung. I år var det derfor nyvalgte DNT ung-leder Stig Øystein Schmidt som hadde æren av å stå for utdelingen.

- Det er helt utrolig imponerende, og en velfortjent seier! Her har vi et skikkelig bevis på ekte turglede, sier han om innsatsen til prisvinneren, som fikk med seg både sekk fra Bergans, fjellsko og billetter til neste års Vinjerock.

Truger og såre bein

I år har forholdene i fjellet vært ekstra vært ekstra snørike, noe Olaf fikk kjenne på.

- Det var veldig fint når jeg begynte hjemmefra, men vest i Jotunheimen begynte ferdselen på snø for alvor, sier han.

I forkant hadde han fått råd om å ta med seg truger, og han angret ikke et sekund på at han hadde båret på de hele veien da han kom til Uradalen. Der var snøen våt, og en tung sekk gjorde det ikke lettere.

- Det var nok den største utfordringen, å ha en så tung sekk. Men jeg måtte jo ha mat til hele turen, forteller han. Den var estimert til ti dager, men Olaf gjorde den unna på åtte. Litt kostet det likevel. – Føttene mine var såre og så ut som et lappeteppe av sportstape, så det var veldig deilig å komme fram til Eidsbugarden, ler han. Han mistenker også et tretthetsbrudd i den ene foten, så det blir nok en annen vei hjem enn over fjellet.

Lykkelige øyeblikk

Men det var også mange høydepunkter med turen, og et av de beste minnene hadde han den tredje dagen.

- Det hadde vært ekstremt mye regnvær, og jeg måtte prøve å tørke klær og sko i posen. Noe som ikke var helt vellykket for skoene sin del. Til slutt kom jeg fram til Rondvassbu og kunne tørke opp der. Det var helt fantastisk, smiler han.

- Så jeg må si tusen takk til DNT!

En meget fornøyd Margrete Hestenes mottar en haug av Flax-lodd fra DNT ung-leder Stig Øystein Schmidt.
En meget fornøyd Margrete Hestenes mottar en haug av Flax-lodd fra DNT ung-leder Stig Øystein Schmidt. Foto: Marius Dalseg Sætre

Flax på festival 

I samarbeid med Norsk Tipping arrangeres også Festival-Flax hvert år, og denne gangen ble det Margrete Hestenes (22) som vant 100 skrapelodd. Denne premien har potensiale til å bli ganske så stor om man er riktig heldig. Men hva vil Margrete bruke pengene på hvis hun vinner? 

- Det første jeg tenkte på var gummistøvler og regnbukse, ler hun. 

- Men det hadde vært fint å dra på ferie også! 

Annonse