Klar for tidenes friluftssommer?

Ønsker du en aktiv sommer fylt med fjell, natur og friluftsliv?  DNT har turene og aktivitetene for deg. 

FOR BARNEFAMILIER

Barnas Turlag arrangerer aktivitetscamper, ferieleirer og turer hele sommeren. Noen er kun ment for barna, mens andre legger opp til at barn og voksne bruker ferien sammen.  Vi stiller med dyktige ledere og spennende aktiviteter både på fjellet og i lavlandet. Naturen er en arena som er tilpasset alle. Her leker barna med hverandre på tvers av alder og bakgrunn, de lærer nye ting og får nyttige erfaringer.

Her får du tips til morsomme sommeraktiviteter over hele landet, både med og uten foreldre:

For barn uten voksne

Friluftsskole    

Friluftsskole er et aktivitetstilbud for barn på dagtid i skolens ferier. Det arrangeres flere steder i landet. På friluftsskolen er det lek og moro, vi lærer om dyr i naturen, om fugler, vi klatrer i trær, leker i skogen, lærer å lage mat utendørs, padler kano, går på skattejakt og mye mer. 

Newton Camp

Newtoncamp er et tilbud som gir barn og unge mulighet til å lære realfag på en ny måte gjennom friluftsaktiviteter. Noen arrangeres på dagtid, andre med overnatting. Gjennom lek, opplevelser og læring ute i naturen får barna innblikk i naturfag, matematikk og teknologi. En veldig populær camp som arrangeres flere steder i landet. Her blir det ofte fort fullt, så det gjelder å være rask med å melde seg på. 

Ferieleir med overnatting 

Dette er leirtilbud med overnatting uten foreldre. Barna kan se frem til morsomme, aktive dager med turer, klatring, fisking, lek, padling og kortspill. Eksempler:

 • Turboleir på Åkersetra 24.-28. juni
  Er du i alderen 9-11 år ønsker vi deg velkommen til å bli med oss hele fem dager uten foreldre på Åkersætra. Ponniridning, kanopadling, mat på bål, bading, fisking er bare noe av det du kan oppleve.

 • Sommerleir på Eiksetra 1-3. juli
  I tre dager skal vi nyte naturen i og rundt Finnemarka. Overnatting foregår ute i hengekøye eller lavvotelt. Vi bader, fisker, ser på livet i dammen, padler kano, og prøver kart og kompass i skogen. Det kommer vikinger, hester som dere kan ri på, sykler dere kan låne og masse andre morsomme aktiviteter

 • Sommerleir i Bodø 1.-5. juli
  I nydelig natur som inviterer til både kajakkpadling, bading, grilling, fjelltur og klatring er det duket for en fantastisk uke på Gjælentunet. I naustet ligger det også to robåter vi kan bruke, så kanskje klarer vi å fiske vår egen middag?

 • Camp Killingen 31. juli – 3. august
  Sommeren er tid for bading, fisking, båtaktivitet, leik og felleskap utendørs. I tre dager skal Camp Killingens deltakere nyte livet ved sjøen i forhåpentligvis masse herlig sommersol og varme! For barn fra 12-14 år.

For familier

Kanotur på Fjorda 22.-23. juni
Fjorda på Hadeland ligger på åsen mellom Randsfjorden og Sperillen. Dette er ett av de fineste områdene for kanopadling på hele Østlandet, med lange fjorder og trange sund. Det er et idyllisk og naturskjønt område som innbyr til vannaktiviteter.

Familieekspedisjon i Sylan 22.-26. juni
Bli med Barnas Turlag på oppdagelsesferd i grenseløse Sylan. Vi kan lokke med langstrakte vidder, majestetiske topper og gammel furuskog. Vi padler kano, går på toppturer og får flotte naturopplevelser. Passer for familier med barn fra 9-13 år

Familieleir på Mårbu turisthytte 24.- 27.juni
Start sommeren med morsomme familiedager på fjellet! Sammen skal vi utforske den barnevennlige naturen rundt hytta, leke, klatre, orientere, gå på tur, kose med dyra, ha konkurranser og kose oss rundt bålet.

Familiehelg på Gjevilvasshytta 28.-30. juni
Barnas Turlag ønsker barnefamilier velkommen til fjells. På Gjevilvasshytta er det denne helga duket for aktiviteter og turer spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Passer for barn fra 0-12 år med foreldre/foresatte

Seterliv i Iungsdalen 30. juni-3. juli
Iungsdalshytta er en perle for barnefamilier! Her er seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. Alle dyra er med på leken, og budeia lar barna få ta del i fjøsstell og stølsliv. Her er det duket for gode, innholdsrike dager langt fra storbylivet.

Villmarksleir på Sandsa 1.-6. juli
Toppturer, barkebåtrace, gjørmebading, bekkeklatring og pinnebrødsteking er blant aktivitetene på Barnas Turlags populære familieleir på Sandsa. Turen byr på uforglemmelige friluftsopplevelser for barn fra 0 til 13 år.

Aktive dager på Fondsbu 1.-5. juli
Bli med oss til Fondsbu i sommer! Vi oppsøker idylliske badeplasser, går toppturer og aker på snøen.  Vi finner på mange morsomme aktiviteter langs stien, fyrer vi opp bål og nyter nistepakka ute.  Passer for familier med barn fra 7-12 år.

Sommer i skjærgården 7.-12. juli
Bli med til Nodhagen, Stavanger Turistforenings eget sted ved sjøkanten. Vi skal fiske og kose oss, og det blir også tid til en topptur til Vårlivarden. Vi overnatter i telt eller i hengekøye i sjøboden.

Familiecamp på Jøldalshytta i Trollheimen 8.-12.  juli
Jøldalshytta ligger i fantastiske omgivelser og er svært godt egnet for barnefamilier. Det er ca. 4 km å gå eller sykle på fin setervei inn til hytta fra parkeringsplassen på Kleva (Jølhaugen).

Aktive dager i Aurlandsdalen 10.-14. juli
Bli med til fantastiske Aurlandsdalen! Vi beveger oss mellom stupbratte fjell og dype elvegjel. Her er små bekker og mektige fosser, og på toppene er det panoramautsikt. Vi besøker nedlagte gårder, gamle støler og den enorme jettegryta Vetlahelvete. Passer for familier med barn fra 9-12 år.

FOR UNGDOM

DNT ung har over 60 lokale grupper over hele landet som arrangerer varierte turer og aktiviteter for og av ungdom mellom 13 og 26 år. 

Jotunheimen 24.-29. juni
En opplevelsesrik og sosial tur gjennom flotte Jotunheimen.

Basecamp Hemsedal 24.-28. juni
DNT ung Drammen inviterer til BaseCamp i Hemsedal. Vi bor i telt og lavvo, og klatrer, padler kano, fisker og går på toppturer.

Basecamp Folgefonna 1.5.juli
Dette er en basecamp i nærheten av Norge sin tredje største isbre, Folgefonna. Vi står på ski på Folgefonna, drar på brevandring i blåisen, padler kajakk på Hardangerfjorden, prøver oss på sportsklatring og en heftig rapell nedfor en bratt fjellvegg. Om kvelden blir det kos, god mat, lek og moro. For ungdom fra 16-20 år.

Toppturer fra Spiterstulen 1.-3. juli
Bli med å start sommeren med noen fantastiske toppturer med utgangspunkt i Spiterstulen.

FOR VOKSNE

Lokale medlemsforeninger, turlag og turgrupper over hele landet arrangerer hvert år flere tusen aktiviteter og fellesturer med turleder. Vi arrangerer både dagsturer, helgeturer og turer over flere dager. 

Trekanten i Tafjordfjella  24.-28. juni
Tafjordfjella har alt: Storslåtte, bratte vestlandsfjell i vest, slakere fjell i øst og vidder i sørøst. Denne trekanten går i det største fotturområdet på Sunnmøre, mellom hyttene Reindalseter, Veltdalshytta og Pyttbua. Vi starter i et vilt vestlandsterreng, som etter hvert åpner opp ved Veltdalshytta og vider seg ut  mot de lange flyene i Skjåk.

Klassikeren i Rondane 25.-30. juni
Rondane fra nord til sør. Fra et duvende, vidt landskap og frodige seterdaler, beveger vi oss  inn i ville Smiubelgen, 2000-metersmassivet i Rondane nasjonalpark.

Kajakksamling i Geiranger 4.-7. juli
Bli med på padletur på verdens mest berømte fjord, mellom barske og majestetiske fjell og fantastiske fossefall.

Introduksjonstur i sommerfjellet 5.-7. juli
Har du lyst å gå fra hytte til hytte, men er usikker på hvordan systemet fungerer? Da er denne turen i vakre Sylan noe for deg. Vi overnatter både på selvbetjente Ramsjøhytta og betjente Schulzhytta. Turleder kommer med gode turtips underveis.

Hardangervidda 6.-10. juli
Vi inviterer til vandring i det nordvestre hjørnet av Hardangervidda. Turen avsluttes siste dag ned Husedalen, Fossenes dal.

KURS

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse.  

Kajakkurs Oslofjorden 24. juni
På introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. 

Intensivkurs bre i Jotunheimen 26.-30. juni
Kurset vil bidra til å gi deg utvidet erfaring og kunnskap og det åpner nye arenaer for turer i alpint terreng! Mange flotte topper i Norge ligger i breområder. På dette kurset lærer du hvordan du trygt kan forsere disse på vei mot toppene eller bare oppsøke ditt eget eventyr og boltre deg i isen.

Ferskingkurs
Ferskingkursene arrangeres over hele landet og er ment for personer som ønsker seg grunnleggende kunnskaper og ferdigheter innen friluftsliv. Dette er et praktisk kurs der målet er å skape trygghet, selvtillit og inspirasjon for å gå på tur i nærmiljøet. Du får blant annet prøvd deg på bålfyring, matlaging på stormkjøkken, kart og kompass. 

Foto: Marius Sætre og Line Hårklau

VIL DU PÅ TUR NÅ? 

Her finner du alle DNTs turer, aktiviteter og kurs.

Avlyst Senior I på torsdager - AVLYST inntil videre

Fellestur
2. april 2020
(1 dag)

DNT Sør avlyser all aktivitet frem til 1. mai pga Koronaviruset. Les mer på dntsor.no Helsemyndighetenes råd for grupper på ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Senior I - DNT Sør

Avlyst Plast-sanking på Ellingsøy

Dugnad
2. april 2020
(4t 30min)

Oppmøte: Kiwi Kverve kl. 10.30.  Område for sanking blir bestemt ca 2 uker i forveien.  Vi beregner ca 2 timer ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Avlyst DNT ung SAGA Ringebufjellet (19-30 år)

Fellestur
2. april 2020
(4 dager)

Vil du skape din egen SAGA? Dette er muligheten til å bli med DNT ung på en klassisk langtur fra hytte-til hytte gjennom vakkert ...

Passer spesielt for Ungdom
Arrangeres av DNT ung Oslo

Avlyst Rondane Sør

Fellestur
2. april 2020
(4 dager)

Rondane har så enormt mye å by på av flott natur! Dagsturene på denne ruta gir et godt bilde av Rondanes ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Skitur i Bymarka *** AVLYST

Fellestur
2. april 2020
(1 dag)

  Oppmøte: Ferista kl 10:15, kameratkjøring til Tømmerdalen Turen ledes av: Frode Knudsen 414 38 480 Vi starter i Tømmerdalen, ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Veteranan i Trondhjems Turistforening

Byvandring på Lade, Lysthus og krigsminner * AVLYST

Fellestur
2. april 2020
(1 dag)

  Oppmøte: Jarleveien, ved krysset til Ladeveien kl 10:00. Buss 2 stopper i begge retninger ved oppmøtestedet, hpl Ladeveien. Turen ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Veteranan i Trondhjems Turistforening

Avlyst Lek deg sprek på Furuset

Fellestur
2. april 2020
(1t 30min)

Er du mellom 7 og 12 år? Vi har mange morsomme aktiviteter du kan være med på som natursti, lage ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av Barnas Turlag Oslo og Omegn

Avlyst Lek deg sprek på Ammerud

Fellestur
2. april 2020
(1t 30min)

Er du mellom 7 og 12 år? Vi har mange morsomme aktiviteter du kan være med på som natursti, lage ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Avlyst Planleggingsmøte dugnader i Bamble

Arrangement
2. april 2020
(1 dag)

Nytt år - nye dugnader :) Bli med på Bamble Turlags planleggingsmøte for en gjennomgang av aktuelle jobber for 2020. ...

Passer for alle
Arrangeres av Bamble Turlag

Avlyst Ambassadørkurs - Barnas Turlag

Kurs
2. april 2020
(3 timer)

Ambassadørkurset er det første steget på veien til å bli frivillig, eller ta turlederutdanning i Bergen og Hordaland Turlag (BHT). Opptakskravet er ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Bergen og Hordaland Turlag

Avlyst Aktiv til 100 AVLYST !

Fellestur
2. april 2020
(1 dag)

Vi går tur saman med LHL kvar torsdag.  Frammøte Os Næringspark, og vi startar kl. 11.  Det er varierande kor ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Os Turlag

Utsatt på grunn av korona viruset. Orientering i Storåsen

Fellestur
2. april 2020
(1 dag)

Utsatt på grunn av korona viruset. Orientering i Storåsen med Marc Purkis - tidligare landslagsløper på det britiske orienterngslaget. Barna ...

Passer spesielt for Voksne og Barn
Arrangeres av Flora Turlag

Avlyst Turkafe på Gramstad

Fellestur
2. april 2020
(3 timer)

Kombiner lett formiddagstur med kafebesøk på friluftskafeen på Gramstadtunet. Hver torsdag tar turleder deg med på en tur i Gramstadområdet. ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Stavanger Turistforening

Avlyst Friluftstrimmen i Frognerparken

Arrangement
2. april 2020
(1 time)

Kom i form gjennom hyggelig samvær med turglade mennesker på Friluftstrimmen i Frognerparken! Dette er et gratis tilbud og det ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av DNT senior Oslo

AVLYST ! TIL OG MED 01.MAI 2020 - UNG PÅ TUR - torsdagstur

Fellestur
2. april 2020
(2t 15min)

Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter ...

Passer spesielt for Ungdom, Funksjonshemmede og Utviklingshemmede
Arrangeres av Stavanger Turistforening
Se 4651 flere turer og aktiviteter  

Annonse