Klar for tidenes friluftssommer?

På idylliske Iungsdalshytta møter dere mange dyr og kan delta i seterdrift.
På idylliske Iungsdalshytta møter dere mange dyr og kan delta i seterdrift.

Ønsker du en aktiv sommer fylt med fjell, natur og friluftsliv?  DNT har turene og aktivitetene for deg. 

FOR BARNEFAMILIER

Barnas Turlag arrangerer aktivitetscamper, ferieleirer og turer hele sommeren. Noen er kun ment for barna, mens andre legger opp til at barn og voksne bruker ferien sammen.  Vi stiller med dyktige ledere og spennende aktiviteter både på fjellet og i lavlandet. Naturen er en arena som er tilpasset alle. Her leker barna med hverandre på tvers av alder og bakgrunn, de lærer nye ting og får nyttige erfaringer.

Her får du tips til morsomme sommeraktiviteter over hele landet, både med og uten foreldre.

For barn uten voksne

Friluftsskole    

Friluftsskole er et aktivitetstilbud for barn på dagtid i skolens ferier. Det arrangeres flere steder i landet. På friluftsskolen er det lek og moro, vi lærer om dyr i naturen, om fugler, vi klatrer i trær, leker i skogen, lærer å lage mat utendørs, padler kano, går på skattejakt og mye mer. 

Newton Camp

Newtoncamp er et tilbud som gir barn og unge mulighet til å lære realfag på en ny måte gjennom friluftsaktiviteter. Noen arrangeres på dagtid, andre med overnatting. Gjennom lek, opplevelser og læring ute i naturen får barna innblikk i naturfag, matematikk og teknologi. En veldig populær camp som arrangeres flere steder i landet. Her blir det ofte fort fullt, så det gjelder å være rask med å melde seg på. 

Ferieleir med overnatting ​​​​​​​

Dette er leirtilbud med overnatting uten foreldre. Barna kan se frem til morsomme, aktive dager med turer, klatring, fisking, lek, padling og kortspill. Eksempler:

 • Fjelleir i Bergsdalen
  Endelig sommeferie og tid for en uke fullspekket med kule aktiviteter på fjellet, uten foreldre! Bergen og Hordaland Turlag inviterer til fjelleir i Bergsdalen. Her legges tilrette for nye vennskap og ekte friluftsglede. Dette er et tilbud for barn mellom 9 og 12 år. 27. juni- 1. juli, og 4.-8. juli.

 • Turboleir på Åkerssetra 20.- 24. juni
  Er du i alderen 9-11 år (født 2011-2013), ønsker vi deg velkommen til å bli med oss hele fem dager uten foreldre på Åkersætra. Dette blir en leir full av spennende aktiviteter og 40 barn. Kanopadling, orientering, mat på bål, bading og fisking er bare noe av det du kan oppleve på Turboleir! 

 • Barnas fjelleir Glitterheim 20.-24.juni
  Bli med på vår tradisjonsrike og populære leir i Jotunheimen. Vi fyller dagene med unike naturopplevelser, klatring, fisking, topptur, padling, rebusløp, fjelldisko, nye vennskap og mye mer! Engasjerte aktivitetsledere skaper innholdsrike og morsomme dager som gir minner for livet. Vi bor sammen på Glitterheim, og i området rundt hytta er det masse plass å boltre seg på - helt uten foreldre. For barn født 2009-2012.

 • Sommerleir på Sandsa 8.-12. august
  Årets kjekkeste sommerleir! Vi bor i Sandsahytta, et eldorado for friluftsaktiviteter, beliggende midt i et av Suldals vakreste stølsterreng. Her på Rogalands tak har vi et perfekt utgangspunkt for mange kjekke aktiviteter. Glem hjemlengsel, du blir raskt kjent med mange barn på din egen alder. For barn fra 11-13 år.

 • Sommerleir i Bodø 15.-19. august
  I nydelig natur som inviterer til både kajakkpadling, bading, grilling, fjelltur og klatring er det duket for en fantastisk uke på Gjælentunet. I naustet ligger det også to robåter vi kan bruke, så kanskje klarer vi å fiske vår egen middag? For barn fra 10-14 år.

For familier

Liomseter med besteforeldre 20.-24. juni
På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og finner en koselig leirplass. Her kan barn og besteforeldre få kvalitetstid sammen, med god tid til prat, lek og læring. For barn fra 7-12 år med voksenfølge.

Familiedager på Glitterheim 26.- 30. juni

Vi bruker Jotunheimen som lekeplass - og den er stor! Her blir det yrende liv og mange aktiviteter; aking og snølek, topptur, kanopadling, natursti, bålhygge og kanskje et bad for barskinger? Med en DNT-hytte som byr på deilig fjellmat, gode senger og hyggelig atmosfære er det duket for fem flotte dager for små og store.  For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

Seterliv i Iungsdalen 30. juni-3. juli

På Iungsdalshytta er det seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. Alle de fine dyra er med på leken og på denne turen vil budeia la de unge få ta del i fjøsstell og stølsliv. Her er det duket for gode, innholdsrike dager, langt fra storbylivet. En ekte perle for barnefamilier! For barn fra 5-12 år med voksenfølge.

Besteforeldretur til Mårbu 28. juni-1. juli

Denne turen er spesialdesignet for besteforeldre og barnebarn. La foreldrene få jobbe og ta med barnebarna til fjells!  På Mårbu er det barnevennlig turterreng, deilige stier og snaufjell opp bakken rett bak hytta. Hytta ligger flott til ved vannet Mårvann og området  inviterer til mye lek og moro. Vi tilpasser turene og aktivitetene for barn fra 5 - 10 år, men alle er velkommen til å delta.

Familiecamp på Reindalseter 29. juni- 1. juli

Reindalseter ligger i vakre Reindalen i Tafjordfjella, og er DNT Sunnmøres storstue og eneste betjente hytte. Her er det kjekt å være for både store og små. Reindalseter disker opp med mye god mat, og det er sosialt og kjekt å være mange på tur. Selv om det er litt langt å gå for de minste barna er turen overkommelig for turvante barn fra 4 årsalderen.

Snøhetta og moskussafari på Dovre 31. juli - 3. august

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur og her er det stor sjanse for å se moskus. Kanskje kommer vi oss også på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Vi bor tre netter på den betjente hytta Snøheim som ligger helt suverent til - rett under Snøhetta. For barn fra 8-12 år med voksenfølge.

Familiens første fjelltur, Femundsmarka 8.-12. august

Ta turen til Femunden hvor både reinsdyr, moskus og mennesker trives. Nyt ferien på trivelige Svukuriset, en vakker fjellgård midt i villmarksriket Femundsmarka, og bli med på varierte og lettgåtte dagsturer. En spennende og lærerik femdagerstur for familier som ikke har så mye turerfaring, der man får mange tips og triks for fremtidige turer med familien.  For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

FOR UNGDOM

DNT ung har over 60 lokale grupper over hele landet som arrangerer varierte turer og aktiviteter for og av ungdom mellom 13 og 26 år. 

Basecamp på Evje

Er du mellom 12 og 16 år, og har lyst på litt action helt i starten av skoleferien? Da bør du bli med på BaseCamp på Troll Aktiv i Evje, i regi av DNT junior Grenland! BaseCampen blir fullstappet med spennende aktiviteter, som rafting, klatring, SUP og mye mer. Det blir overnatting i lavvo.

Overnatting i tretelt med DNT ung Bergen

Har du prøvd å overnatte i tretelt før?  Nå har du muligheten!  22. juni til 23. juni overnatter vi i tretelt i Alvøskogen. De som vil kan overnatte i hengekøye. Om kvelden blir det grilling og sosialt rundt bålet. Alder: 13-17 år.

Basecamp hav på Sotra

Er du klar for Basecamp Hav? Vi skal bade, teste ut coasteering, leke oss med stand up paddelboard, padle kakjakk og lage god mat ute. Her får du muligheten til å bli kjent med andre ungdommer og få en aktiv og morsom start på sommerferien. Campen er på idylliske Langøy Kultursenter og er et av Norges fineste friluftsområder for vannaktiviteter. Alder 13-15 år. 4.-8. juli.

Sommerleir i Lysefjorden i uke 27

Bli med DNT ung på sommerens høydepunkt! Sammen med mange andre ungdommer kan du være med å teste ut et lass med kjekke aktiviteter på den populære sommerleiren i Lysebotn. Vi skal bade, padle, fiske, ha bålkos og mye annet gøy. Turledere fra Stavanger Turistforening tar med gruppen fra Stavanger og er med dere hele uken. Alle som går på eller som skal begynne på ungdomskolen etter sommeren er velkomne. 

FOR VOKSNE

Foto: Andre Marton Pedersen.

Dra på tur med andre likesinnede og få opplevelser for livet i sommer! Våre frivillige turledere tar deg med på eventyr. Her finner du den perfekte turen for deg.

KURS

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse.  Under finner du alle våre kurs i sommer.

Kajakk Introkurs på Breivoll, Ås kommune

Kurs
10. august 2022
(3t 15min)

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. Kurset ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Kajakk Introkurs i Oslofjorden

Kurs
10. august 2022
(3t 15min)

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Kajakk Introkurs på Gressholmen

Kurs
10. august 2022
(3 timer)

Kajakk Introkurs vil lære deg det aller mest grunnleggende om det å padle. Kursene tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning. ...

Passer spesielt for Voksne og Ungdom
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Kajakk Introkurs på Breivoll, Ås kommune

Kurs
11. august 2022
(3t 15min)

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. Kurset ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Trygg og sikker orientering i sommerfjellet - for turledere

Kurs
12. august 2022
(3 dager)

Har du noen gang hatt følelsen av å ikke ha kontroll på hvor du er eller oppdaget at her kommer ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn
Se 224 flere turer og aktiviteter  

VIL DU PÅ TUR NÅ? 

Her finner du alle DNTs turer, aktiviteter og kurs.

Orstadrunden - nærtur på Jæren (1332)

Fellestur
10. august 2022
(2 timer)

Turen starter frå p-plassen ved Frøyland og Orstad kyrkje. Turen går langs gamle Orstadveg, Vidare går turen langs FV 505 ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Jæren Turlag

Gjennom Skarvheimen

Fellestur
10. august 2022
(5 dager)

Her byr vi på en deilig turpakke i mektig fjell-landskap og til fire, flotte, betjente hytter med vertskap som gleder ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Seniortur - Ingahogg

Fellestur
10. august 2022
(1 dag)

Turen startar frå den nedre parkeringsplassen (ved hyttene) før ein kjem opp til sjølve skisenteret. Vi går opp til den øvre ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Seniorgruppa i Kvinnherad

2. Lundsnesturen

Fellestur
10. august 2022
(1 dag)

Ukens onsdagstur er Lundsnesturen!  Å melde seg på i forkant er ikke lenger et krav for onsdagsturene, og det er ...

Passer spesielt for Voksne og Seniorer
Arrangeres av Stavanger Turistforening

Endring :til: Fusatun - Bogafjellet - Skåtafjellet - Skåte

Fellestur
10. august 2022
(4t 30min)

Bli med  Ostrimmen på tur til  Bogafjellet og Skåtafjellet .  Turen går i roelg / middels tempo Avreise fra Os Næringspark ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av Os Turlag

Onsdagssnerten: Gravfjellet - Kremtopp 2022

Fellestur
10. august 2022
(3 timer)

Rundtur på gode stiar i kupert terreng, med vidt utsyn, ikkje minst frå toppen. Turstart ved Yddin Fjellstogo. Vi går ...

Passer spesielt for Voksne, Barn, Ungdom og Seniorer
Arrangeres av DNT Valdres

Kajakk Introkurs på Breivoll, Ås kommune

Kurs
10. august 2022
(3t 15min)

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. Kurset ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Seniortur til Dyrøya, Øksnes Vestbygd

Fellestur
10. august 2022
(1 dag)

Turlederne Vigdis og Anfinn Olsen inviterer oss til Øksnes Vestbygd. De ønsker å vise fram Dyrøya, med de kjente bygdene ...

Passer spesielt for Seniorer
Arrangeres av Vesterålen Turlag

Store Batalden

Fellestur
10. august 2022
(1 dag)

 Onsdag går vi til topps på Store Batalden 492 moh. Øya har den høgaste toppen av alle øyane i havet utanfor Florø ...

Passer spesielt for Voksne, Ungdom og Seniorer
Arrangeres av Flora Turlag

Kajakk Introkurs i Oslofjorden

Kurs
10. august 2022
(3t 15min)

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal ...

Passer spesielt for Voksne
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Onsdagstur Endredalen-Rislåg

Fellestur
10. august 2022
(1 dag)

Oppmøte på Kaikanten klokka 17.30 NB NB! Merk tida.Vi har fått leige minibuss til Stokkebø Maskin med sjåfør Asbjørn Brekke ...

Passer for alle
Arrangeres av Vik Turlag

Onsdagspadling - 18

Fellestur
10. august 2022
(3t 15min)

Gyldenløve Kajakklubb Om turen Denne kvelden går turen  fra Sjøboden ved Gyldenløve Brygge opp elva til friområdet ved Åssiden Elvepark, ved Muusøya, og tilbake. ...

Passer spesielt for Voksne, Ungdom og Seniorer
Arrangeres av DNT Drammen og Omegn

Onsdagstur i Masfjorden/Gulen: Furdalen

Fellestur
10. august 2022
(3 timer)

Fjelltrimgruppene i Risnes idrettslag, Bjørn West IL og Fjon UIL samarbeidar og set opp onsdagsturar i Masfjorden også i 2022. Tidspunkt: ...

Passer for alle
Arrangeres av Nordhordland Turlag

Onsdagstur: Straumsneset

Fellestur
10. august 2022
(2 timer)

Velkomen til onsdagstur! Onsdagsturar er fine nærturar i kvardagen. Med 21 onsdagsturar på programmet i 2022 byr det seg verkeleg høve ...

Passer for alle
Arrangeres av Nordhordland Turlag

Barnefamilieturer fra Tøyen i sommerferien

Fellestur
10. august 2022
(5 timer)

Velkommen på tur med Barnas Turlag Oslo og Tøyen Sportsklubb! Bli med på barnefamilieturer fra Tøyen hver onsdag i hele ...

Passer spesielt for Barn
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn
Se 2704 flere turer og aktiviteter  

Annonse