Godt med plass på DNT-hyttene i fjellet!

Starten på påsken har vært eventyrlig og vi kan melde om flotte forhold for ski og godt med plass på hyttene.

Til tross for sein påske er forholdene for skiturer i fjellet fremdeles gode. Mange DNT-hytter har ledig plass og garanterer påskestemning til gjestene.  

 – Etter uker og måneder med forberedelser er vertskap på 33 betjente hytter klare til å ta imot påsketuristene. Milevis av løyper er kvistet, matlager er fylt og senger redd opp. Det er rett og slett litt høytidsstemning på hyttene våre nå, dette har vertskapene gledet seg til lenge, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Kulden bevarer snøen 

Det er noe mindre snø enn vanlig i Sør-Norge, men likevel nok til flotte skiturer i høyfjellet. Minusgrader på natten gjør at snøen holder seg godt. Og når meterologene er samstemte om at årets påske er av de bedre på lenge værmessig, har vi et godt råd til etternølere;  kast deg rundt og ta turen opp i høyden! 

– Strålende sol, kalde netter og varme dager gjør sitt til at dette blir en skikkelig drømmepåske, forteller Kjersti Wøllo på Kalhovd Turisthytte på Hardangervidda. Vi har god pågang, men vi forventer et påskeinnrykk på palmesøndag og mandag, da det tradisjonelt kommer mange på ski fra Finse, forteller vertskap Wøllo. 

Milevis med kvista løyper venter i fjellheimen. Her fra Hardangervidda ved Solheimstulen.
Milevis med kvista løyper venter i fjellheimen. Her fra Hardangervidda ved Solheimstulen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Plassgaranti 

DNT har plassgaranti på hyttene og ingen blir avvist. Med 550 hytter over hele landet, er det alltid senger ledige.  

– Enkelte hytter er det mer pågang på enn andre. Om du ønsker områder med litt mindre trøkk er det spesielt godt med plass i Breheimen, FemundsmarkaLangsua og Trollheimen, samt flaggskipet vårt i Jotunheimen, Gjendesheim. Ta kontakt med hytta du ønsker å dra til og sjekk kapasiteten før du legger i vei, oppfordrer generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.   

Forberedelsene er halve turen 

April er primetime for påsketur med lange, lyse dager og varmende sol. Til tross for godværer som meldes over store deler av landet,  ber turgeneralen påsketuristene om å pakke med seg godt fjellvett på turen:  

– God planlegging gir bedre og tryggere turer – og mer turglede. Sjekk alltid varsom.no for is- og skredvarsel, og velg tur etter form, ferdigheter, turfølge og vær- og føreforhold, tipser DNTs generalsekretær.  

Annonse