Grønn onsdag

Med de nasjonale byttedagene gir DNT ung deg en super anledning til å gi ting videre eller bytte til deg noe annet.

Vi nordmenn har loft og kjellere fulle av utstyr som vi ikke bruker. Likevel, handler vi stadig nytt og ligger på verdenstoppen når det gjelder forbruk av sports- og friluftsutstyr. Bli med på DNT ungs grønne onsdag 10.april!

DNT ung er opptatt av å ta vare på naturen så godt vi kan, derfor inviterer vi igjen til den nasjonale byttedagen Grønn onsdag. Den 10.april kan du kvitte deg med de randonee-skiene, fjellskiene, langrennskiene, markaskiene og skøyteskiene som du ikke bruker. Kom på et av arrangementene våre og bytt til deg, gi bort eller selg utstyr og klær som du har liggende.

Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes daglig, og DNT ung ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes. De fleste av oss har turklær og -utstyr liggende hjemme som vi ikke bruker. Med de nasjonale byttedagene gir DNT ung deg en super anledning til å verne miljøet ved å gi ubrukte ting et helt nytt liv, samtidig som du kan gjøre noen skikkelige kupp!

I år blir Grønn onsdag arrangert i OsloTrondheimHarstadTønsbergBodøKristiansand og Stavanger.

Hipt å bruke brukt

Anorakken til bestemor, gamasjene til bestefar og skidressen til tante er kult å bruke igjen. Gjenbruk er kommet for å bli! Finn frem klær som ikke passer lenger og utstyr som står nedstøvet i boden, og bli med på Grønn onsdag med DNT ung. Du velger selv om du vil bytte det du har med noen andre eller om du vil henge det på «brukstativet» der du setter en sum på utstyret du vil selge.

Du er selvfølgelig velkommen til å delta uten å ha med noe, og likevel sikre deg gode friluftskupp! Husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser , ikke utstyr!

Slik deltar du:

• Let frem klær som ikke passer eller utstyr som står ubrukt i boden.
  • Du kan enten: bytte det du har med til noe annet, eller: Legge det på «vippsebordet» der du skriver en lapp med en sum på utstyret du vil selge.
  • Du kan selvsagt også delta uten å ha med noe, og likevel sikre deg friluftskupp.

Om DNT ung:

• DNT ung er ungdomsorganisasjonen til DNT, og er til for medlemmer mellom 13 og 26 år. DNT ung er den største friluftsorganisasjonen for barn og unge i Norge og har over 45.000 medlemmer.
  • DNT ung utarbeidet i 2016 syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv sammen med POW Norge. Nettopp fordi det vi er glade i, tar vi vare på.

Foto: Line Hårklau

Skrevet av Natalie Hermansen 10. april 2019