Prisdryss på DNT ungs landsmøte

I anledning DNT ungs landsmøte var disse samlet i Trøndelag i helgen. Der ble det delt ut to priser til de som har jobbet ekstra hardt for organisasjonen.

Under landsmøtet til DNT ung ble det delt ut priser som belønner nyskaping og god innsats blant de frivillige. Årets vinnere ble DNT ung Harstad og Viktoria Skipnes fra Bodø.

Veiviserpris til DNT ung Harstad!

Veiviserprisen er DNT ungs innovasjonspris, og ble tildelt DNT ung Harstad som har gjort seg fortjent et klapp på skulderen for orginalitet og nyskapning. I tillegg til å være en belønning, løfter prisen frem spennende ideer slik at de kan bli en del av hele DNT ungs profil.

Årets vinner av Veiviserprisen er DNT ung Harstad for deres nyskapende arbeid med å kombinere street art og friluftsliv. Harstadværingene har samarbeidet med lokale ungdomslag og arrangert workshops hvor de har testet utstyr og teknikker i forkant av turene. Hovedmålene med prosjektet har vært å dekorere flere av de bynære turisthyttene til lokallaget. Dette prosjektet retter seg mot en ny målgruppe og bidrar til at flere får øynene opp for å gå på tur!  Harstad turlag er veldig stolt av hva DNT ung har fått til på Grønnkollen og er også spente på hva de får til på Turlagshuset.

Representantene fra Harstad var førnøyde med seieren, og gleder seg til å fortsette det gode arbeidet de vant for.

Viktoria fra Bodø ble årets frivillige

Frivilligprisen gikk til Viktoria for hennes formidable innsats for lokallaget sitt. Prisen er en påskjønnelse og en oppfordring til videre innsats.

Bodø-jenta er en engasjert og positiv person som har gjennomført sommerturlederkurs, deltatt på grønn basecamp, turledersamling og landsmøter for DNT ung. Hun har også vært medlem og styreleder i styret til DNT ung Bodø. Hun inspirerer andre til å drive med friluftsliv gjennom sosiale medier hvor hun bruker bilder og historiefortellinger som virkemiddel. Budskapene fokuserer på helsegevinster ved friluftsliv og på å drive med bærekraftig og miljøvennlig friluftsliv. Hun brenner for miljøet og har blant annet tatt initiativ til å skaffe overskuddsmat fra bedrifter som ble brukt på Kom deg utdagen. I tillegg har hun bidratt under Monsen minutt for minutt sommeren 2018.

Viktoria var ikke til stede under landsmøtet, men ble kåret som vinner via telefon av den jublene salen.

Foto: Natalie Hermansen