Påskemoro for hele familien

Har du ennå ikke planlagt påskeferien? Her er våre beste påsketips for barnefamilier som er ute i siste liten.

Mulighetene er mange for de som vil ta med seg barna til fjells i påsken. Flere av de betjente hyttene tilbyr aktivitetsledere som tar med barna på morsomme aktiviteter både ute og inne.

Husk at du som DNT-medlem støtter arbeidet med å tilrettelegge vinterfjellet, i tilegg til at du får gode rabatter på våre hytter. DNT har familiemedlemskap som gjør at dere kan melde inn hele familien i samme slengen!

Aktiviteter for barnefamilier

De betjente hyttene Sota Sæter i Breheimen og Liomseter i Langsua får besøk av Turboteamet i påsken. Team Turbo, oppkalt etter DNTs maskot, inviterer til skilek, snøhulegraving, aking, bålmat og annen moro i nærheten av hyttene. Alle barna må ha med seg en voksen på aktivitetene. Tilbudet er gratis for betalende gjester på hyttene. Aktivitetene passer for barn fra 4 år.

Bergen og Hordaland Turlag inviterer til fast opphold på Alexander Grieg-hytten i påskeferien. Her vil det være en veileder til stede som setter opp forslag til aktiviteter. Tilbudet er for familier som vil styre løpet selv og har med seg egen turmat.

Jøldalshytta i Trollheimen er en vakker tømmerhytte med lange tradisjoner og er et flott tilholdssted for barnefamilier i terreng som byr på mange turmuligheter med spennende topper og lune daler. I perioden 14.-17. april vil to aktivitetsledere være tilstede på hytta og hjelpe til med å tilrettelegge for gode opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Finsehytta i Skarvheimen ligger lett tilgjengelig rett ved Bergensbanen, og er alltid snøsikkert i påsken. Her er det basecamp med aktivitetsledere fra onsdag til 1. påskedag. Her blir det aktiviteter som aking, snøhulegraving, snøleik og mye moro i og utenfor lavvoene.

Andre barnevennlige hytter

Flere av de betjente DNT-hyttene passer bra for familier med barn, her er noen eksempler:

Svukuriset i Femundsmarka er en fin hytte for barn, med lettgått og variert terreng. På hytta er det blant annet en natursti og mange leker til utlån.

Gjendesheim i Jotunheimen er også et spennende sted for familier med barn. De har mye utstyr til utleie, blant annet fjell- og randoneeski, truger og fatbikes for vinterføre. Dermed er mulighetene mange for familier med litt større barn. Foreldre som er erfarne vinterskiløpere kan også bli med på topptur med kjentmann fra Gjendesheim.

Haukeliseter Fjellstue på Hardangervidda inviterer til påskejakt, familiequiz, påskeverksted, pinnebrødgrilling i lavvo og skilek. Se hele programmet her.

Gjevilvasshytta i Trollheimen er en tømmerhytte med en unik atmosfære. Hytta er et yndet tilholdssted for barnefamilier og omgivelsene rundt hytta byr på mange fine turopplevelser tilpasset barneføtter.

For ungdom

DNT ung arrangerer flere fine påsketurer for de som er litt lei av foreldre og småsøsken og ønsker en morsom og spennende påske til fjells. Her er noen eksempler:

Påsketur over Hardangervidda 13.- 16. april
Ungdomsgruppa til Haugesund Turistforening skal også i år gå over Hardangervidda i påsken. Dette er en perfekt start på påskeferien. Her får du oppleve Hardangervidda på sitt flotteste sammen med mange nye venner. 13-26 år.

Basecamp vinter Fivla 13.-16.april
Er du mellom 15-18 år? Gira på å starte påskeferien på Basecamp med ski på beina og hytteliv på Fivla i snørike Vigdalen i Sogn? DNT Ung Sogn og Fjordane arrangerer Basecamp Vinter  på Fivlehyttene som tilhøyrer Luster Turlag.

Bynær hyttepåske

Har du ikke tid eller lyst til å reise til fjells i påsken, finnes det et hav av muligheter for hyttekos i nærområdene også. DNT er til stede med mange ubetjente hytter som ligger i nærheten av de største byene. Bare i Oslomarka har DNT Oslo og Omegn  27 ubetjente hytter, i tillegg til barneparadiset Sæteren gård og den betjente hytta KobberhaughyttaBergen og Hordaland turlag har mange hytter som egner seg bra for barn og barnefamilier, blant annet Hallingskeid

Mange turlag har også fine gapahuker, blant annet Barnas Turlag i Tromsø. En av deres gapahuker ligger nord på Tromsøya, og det er enkelt å komme seg dit for liten og for stor. Her er det nydelig utsikt over Hamna, Sandnessundet og Kvaløya. Perfekt for en hyggelig utendørsmiddag i påsken.

Sjekk ditt lokale turlag for å utforske mulighetene.

Fotografer: Andre Marton Pedersen, Marius Dalseg Sætre, Elin Hansson, Nina Guzman Toft