Økt pågang på DNTs fellesturer

Stadig flere melder seg på DNTs fellesturer og kurs for å lære mer om friluftsliv. Nå har vi samlet de beste sommerturene for deg i en splitter ny turkatalog.

- Vi merker oss en gledelig utvikling; nye grupper viser interesse for friluftslivet, og disse søker en basiskunnskap før de legger i vei på tur på egenhånd. I tillegg ønsker erfarne friluftsfolk å utvide kunnskapen sin og treffe nye turvenner, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang.   

Over 800 flere kurs og turer 

I fjor arrangerte DNTs medlemsforeninger 860 flere fellesturer og kurs enn i 2017, en økning på 6,9 prosent. Foreningen hadde med seg 286 000 deltakere på 13 000 kurs og turer med leder i fjor.  

- Vi har lenge jobbet for å treffe nye grupper og få nye mennesker med ut på tur. Vi ønsker at flere skal få muligheten til gode opplevelser i den fantastiske naturen vi har rundt oss, forteller DNTs generalsekretær. 

Aktiviserte 1 million 

Økningen er spesielt stor innen fjellsport. Det speiler interessen for toppturer og bratt friluftsliv, som har vokst de siste årene. Men også ferskingkurs og nybegynnerturer er populært.  
 
- Totalt hadde vi med oss over 1 million mennesker på tur i fjor, om man regner med alle aktiviteter, turer, kurs og turposter. Vi håper å inspirere enda flere i 2019, sier Dag Terje Solvang. 

Planlegger fjellturen nå 

I en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT sier 31 prosent at de skal på fjelltur i sommer. Det er aldersgruppen 30-39 som er mest ivrige, her er 38 prosent sikre på at de skal til fjells.  

- Det er fint å se at så mange planlegger sommerens fjelltur allerede i mars. Denne aldergruppa består av både familier og vennegjenger som vil sette av fritiden sin til naturopplevelser. I Norge er vi i en særstilling med et enormt spekter av opplevelser rett utenfor stuedøra, sier Solvang.  

Gratis turinspirasjon 

Tirsdag 19. mars lanseres Turkatalogen, en samling av sommerens aller flotteste turer. Katalogen trykkes i 200 000 eksemplarer og er et viktig verktøy for å få flere – og nye grupper med ut på tur. Katalogen kan hentes gratis i alle KIWI-butikker i landet.  

– Målet med katalogen er å inspirere flere til å oppleve norsk natur, gjennom fantastiske bilder og gode turbeskrivelser fra hele landet. Katalogen inneholder også gode råd om planlegging av turen og pakking av sekken, sier generalsekretær Solvang.  

- Tilbudet til DNT spenner vidt og er så omfattende at det kan være utfordrende å få oversikten.  Med turkatalogen ønsker vi å løfte frem et utvalg av alt det fine vi har å by på for å gjøre det enda lettere for folk å komme seg på tur, legger han til.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse