Tune in, vi lanserer podcast!

Programleder Eivind Eidslott med fjellklatrer Ture Bjørgen, som var med på å starte Rogaland Alpine Redningsgruppe.
Programleder Eivind Eidslott med fjellklatrer Ture Bjørgen, som var med på å starte Rogaland Alpine Redningsgruppe. Foto: Trygve Sunde Kolderup

Selv om det skulle bli innevær i tiden som kommer, kan du likevel få turfølelsen. Nå er DNTs friluftspodcast «Utestemmer» ute. 

 – I DNT har vi lang tradisjon for historiefortelling - både gjennom Fjell & Vidde, dnt.no, sosiale medier og 150 år med årboka. Podcasten Utestemmer er en naturlig forlengelse av det redaksjonelle arbeidet, sier Trygve Sunde Kolderup, fersk redaktør i Fjell & Vidde.  

Pilene opp for pod 

Interessen for friluftsliv er i sterk vekst, og en stor del av hverdag, fritid og ferie for mange. Og stadig flere hører på podcast. I fjor lyttet over 30 prosent av oss til podcast hver måned. Blant dem under 35 år, hørte halvparten på podkast minst én gang månedlig, viser tall fra Kantar.  

– Utestemmer er en podcast av og for friluftsinteresserte - med kjente og ukjente gjester og et stort spenn i aktuelle tema. Vi skal vise bredden i norsk friluftsliv og inspirere slik at flere finner sin vei ut i friluft. Samtidig er naturen under press fra flere hold, og Utestemmer skal derfor også fylles med debatter som engasjerer og opplyser lytterne, sier Kolderup.  

Mørke, fjellredning og toppturtips 

I de tre første episodene inviterer friluftsjournalist Eivind Eidslott ulike gjester i studio. Fjellklatrer Ture Bjørgen er av dem som rykker ut når mennesker forulykker eller skades i bratt terreng. Forfatter Sigri Sandberg ville utforske sin egen mørkeredsel, men fant ut at det var det kunstige lyset vi omgir oss med som hun er mest redd for. Og rett før den fineste delen av topptursesongen på ski, deler toppturekspert Erlend Sande tips om landets beste skifjell.  

– Utestemmene i podcasten har alle sitt egne og nære forhold til friluftsliv og mye å dele med andre. For DNT sin del, er det få som har så mange historier å dele som hyttevertskapene våre. De skal vi selvsagt møte i felt slik at lytterne får et innblikk i den livsstilen det er å drive betjente hytter i høyfjellet, sier Trygve Sunde Kolderup.  

Du kan enkelt laste ned og abonnere på Utestemmer både i Spotify og iTunes. 

God fornøyelse!

Annonse

Utestemmer lages i samarbeid med DNTs partner Norsk Tipping. Både DNT og Norsk Tipping ønsker at flere skal få tilgang til gode turopplevelser, og ønsker gjennom denne podcasten å inspirere til nettopp dette. DNT har over de siste 5 årene alene fått nærmere 90 millioner av Spillemidlene fra Norsk Tippings overskudd til bygging og rehabilitering av hytter, og opprettelse og vedlikehold av stier som venter på å bli besøkt.

Annonse

Skrevet av Mari Stephansen 13. mars 2019