Kronprinsen åpner Haakonsbu i Troms

Kronprinsen skal åpne nye Haakonsbu, hytta til høyre i bildet.
Kronprinsen skal åpne nye Haakonsbu, hytta til høyre i bildet. Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Kronprins Haakon skal åpne Harstad Turlags nye toppturhytte Haakonsbu på Hinnøya. 

Onsdag 20. mars tar Kronprins Haakon skiene fatt for å åpne nye Haakonsbu i Kvæfjord. Sikker ferdsel i vinterfjellet og topptur på ski inngår som deler av programmet ved Kronprinsens besøk. 

-Kronprinsen er en erfaren toppturentusiast og vil med sin deltagelse rette oppmerksomheten mot hvilke vakre naturopplevelser DNT sine frivillige tilrettelegger for i Norge. Samtidig vil han løfte viktigheten av å ha nok kunnskap til å kunne gjøre gode vurderinger og valg både før og under en tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Toppturhytte i viktig turområde

Haakonsbu ligger i Johnsheimen, et fjellområde mellom Troms og Nordland. Hytta som har sengeplasser til 12 personer ble oppført i fjor høst, og ligger i Harstad Turlags viktigste turområde. Den nye hytta er et godt egnet utgangspunkt for toppturer med flere fjelltopper på over 1000 meter. 

-Vi er stolte over at Kronprinsen besøker vår nye hytte og vil foreta den offisielle åpningen. Vi ser på det som en honnør til alle som gjør en frivillig innsats i Harstad Turlag og DNT for øvrig. Johnsheimen er et flott fjellområde på Hinnøya som nå blir bedre tilrettelagt for friluftsliv, sier Nils Erik Bakke, styreleder i Harstad Turlag.  

Haakonsbu ble opprinnelig bygget i 1990 og er oppkalt etter Haakon Rønning. Rønning var en ildsjel i Harstad Turlag som også gjorde en betydelig innsats nasjonalt for DNT. Takket være stor dugnadsinnsats har Harstad Turlag nå både fått bygd ny hytte og ombygd gamle Haakonsbu til en sikringshytte med fire sengeplasser. 

Fellestur for presse

Det blir satt opp en fellestur fra Fiskefjorden på ski for media som ønsker å dekke den offisielle åpningen. Seneste fremmøte for media i Fiskefjorden 20. mars er klokken 08:30. Under normale vær- og føreforhold er skituren beregnet til å ta cirka 3 timer. For de som ikke blir med inn til Haakonsbu blir det et kort pressemøte ved Fiskefjorden klokken 15:00- 15:30 med Kronprinsen og generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT. DNT har med egen fotograf som vil tilgjengeliggjøre bilder fra åpningen og turen til media som ønsker det. 

Akkreditering innen 15. mars

Medier som ønsker å dekke den offisielle åpningen av Haakonsbu må be om akkreditering til DNT ved kommunikasjonssjef Mette Øinæs Habberstad: mette.habberstad@dnt.no innen 15. mars 2019.

Kronprins Haakon ved Hovinkoia i Slottsparken i 2016.
Kronprins Haakon ved Hovinkoia i Slottsparken i 2016. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse