Over 40 000 kom seg ut

Det ble mange store smil og røde kinn under årets Kom deg ut-dag. Bildet er fra Furuset 3. februar 2019.
Det ble mange store smil og røde kinn under årets Kom deg ut-dag. Bildet er fra Furuset 3. februar 2019. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Friluftsliv kan være både kortreist, enkelt og veldig gøy. Over 40 000 mennesker, fordelt på 175 DNT-arrangementer over hele landet, fikk en liten smakebit av tur og friluftsliv søndag 3. februar. 

Etter flere dager med tett snøvær på Østlandet, tittet solen frem søndag formiddag mange steder.

Det inspirerte mange til å delta på Kom deg ut-dagen, Norges nasjonale turdag som arrangeres den første søndagen i februar og den første søndagen i september av Den Norske Turistforening (DNT).

– Det hele handler om å la små og store få kjenne på at du kan få flotte opplevelser utendørs i nærheten av der du bor, med enkle midler, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Friluftslivet gir mersmak

Over hele landet var DNTs frivillige i sving denne søndagen for å legge tilrette for morsomme uteaktiviteter. Familiene strømmet til for å teste både natursti, hinderløype, hoppbakke, truger, ski, hest og kjerre, pinnebrød grillet på bål og mye mer. Og det er liten tvil om at friluftsliv er populært. DNT får stadig flere medlemmer i alle aldre, og familiemedlemmer det organisasjonen nå har aller flest av. Også blant unge er veksten stor, i 2018 fikk DNT ung 7 prosent flere medlemmer sammenlignet med 2017, og over 45 000 av DNTs 315 000 medlemmer er nå med i DNT ung.

– Det er viktig at barn og unge får positive opplevelser fra tur, da vil de bidra til at vi sammen både kan bruke og ta vare på den, sier generalsekretæren i DNT. 

Les også:

Stor takk til frivillige

– Dette er en vinn-vinn-vinn dag, Våre frivillige får gjøre noe de setter pris på: Å skape turglede for andre, de får med mange nye ut som tester friluftslivet, det skaper nye sosiale bånd og det gir igjen bedre livskvalitet. Slike store nasjonale turdager hadde ikke vært mulig uten våre frivillige, så en stor takk til dem og alle som blir med oss ut, sier generalsekretær Solvang. 

Se bilder fra dagen i karusellen under!

Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med Kiwi og Norsk Tipping.

Små og store koste seg med uteaktiviteter, bål, grilling og mer enn 40 000 klementiner fra Kiwi gikk med på Kom deg ut-dagen.
Små og store koste seg med uteaktiviteter, bål, grilling og mer enn 40 000 klementiner fra Kiwi gikk med på Kom deg ut-dagen. Foto: Trond Ihle

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 3. februar 2019