DNT mot nye høyder med teknologiselskapet Atea

Administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs og Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, tester merkekunnskapene.
Administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs og Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, tester merkekunnskapene.

Den Norske Turistforening ønsker Atea velkommen som ny turpartner. 

– Som en del av DNTs nye strategi tar vi utradisjonelle veivalg for å gjøre det enklere å komme seg ut. Turene skal fortsatt være analoge, men med digitale grep kan vi gi en enda bedre helhetsopplevelse, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Nå blir Atea DNTs største teknologirådgiver. Sammen skal de skape mer relevante tjenester, og bruke datadreven analyse til å tilgjengeliggjøre norske turopplevelser.

Brukervennlige tjenester

Samarbeidet skal slå et slag for folkehelsen fordi naturen skal komme alle til gode. Dette skal vi gjøre gjennom bedre tilrettelegging for deling av kunnskap, praktiske tips, oppdatert informasjon og andre digitale løsninger, sier Solvang:

– Mange blir nostalgiske når de tenker på DNTs hytter, men vi må også følge med i tiden, for eksempel med betalingsløsninger på ubetjente hytter. Med gode, brukervennlige tjenester både for nysgjerrige nybegynnere og erfarne fjellgeiter, håper vi samarbeidet senker terskelen til naturopplevelser for flere.

Enklere tilgjengelig

Det er mye uforløst potensiale som settes i anløp når teknologibransjen trekker ut mot norsk skog og fjell, bekrefter administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs.

– For eksempel, dersom det er meldt dårlig vær på Glittertind, kan vi foreslå en annen tur i nærheten, eller sende ut varsel i populære turområder når hyttene begynner å bli fulle for kvelden. Naturen skal du fortsatt oppleve, vi vil bare ha mer av det gode.

God helse med fiskeskrøner

En sunn folkehelse er viktig for et bærekraftig samfunn. Ateas ansatte får også en bedre mulighet til å bruke naturen sammen med kollegaer, blant annet ved at selskapets interne kulturambassadører får turlederkurs gjennom DNT.

– God helse gir lavere sykefravær og bedre trivsel på jobb. Jeg tror vi vil få en økning av fiskeskrøner og toppturskryt i lunsjpausen. Jeg gleder jeg meg også selv til å være med på tur når vi er med på å digitalisere friluftstilbudet i hele Norge. Håper vi sees på stien, sier Jacobs.

Michael Jacobs og Dag Terje Klarp Solvang ser frem mot et godt samarbeid. Begge foto: Jason Cartwright
Michael Jacobs og Dag Terje Klarp Solvang ser frem mot et godt samarbeid. Begge foto: Jason Cartwright

Annonse