Gift deg på DNT-hytte!

Kunne dette vært stedet dere sier ja til hverandre for resten av livet? Hovinkoia står på Folkemuseet i Oslo.
Kunne dette vært stedet dere sier ja til hverandre for resten av livet? Hovinkoia står på Folkemuseet i Oslo. Foto: Monica Hägglund Langen

Kryss av 8. juni i kalenderen og send ut invitasjoner! Den datoen kan du nemlig gifte deg på Hovinkoia på Norsk Folkemuseum.

Lørdag 8. juni 2019 legger Norsk Folkemuseum til rette for bryllup i eksklusive omgivelser. Et av stedene man kan gifte seg denne dagen er på Hovinkoia, DNT-hytta som ble flyttet til museet i 2018 etter å ha stått i Slottsparken i anledning Kongeparets 25-årsjubileum som regentpar. Før det hadde hytta ligget på Ringerike, der den ble reist i 1937. 

Velger dere DNT-hytta Hovinkoia for vielsen, vil dere ha fantastisk utsikt over kulturlandskapet på Bygdøy! Dere får vigsler fra rådhuset (offentlig godkjent vigsler), en musiker fra museet spiller for dere og brudeparet kan enten ha med egne forlovere eller bruke vitner fra museet. 

Dere må melde dere på ønsket tid og sted (bruk knappen under), og dere må også ordne med prøvingsattest, så tar Norsk Folkemuseum resten av jobben. Det blir stor fest med kjærlighet og feiring for alle som besøker museet denne dagen.

Hytta Hovinkoia er liten, så vil dere vies innendørs, er det plass til rundt 15 personer. Ute er det imidlertid god plass: Vil dere vies på trappen utenfor koia, kan dere ha med så mange gjester dere vil. 

DNT og Norsk Folkemuseum håper dette vil være et spennende alternativ for giftelystne som ønsker en litt spontan og romantisk ramme rundt bryllupet sitt. Her er det greit å invitere 10 eller 30 gjester, eller bare komme på egenhånd og gjøre dagen helt privat og spesiell for akkurat dere to. Selvsagt kan dere også invitere masse venner, gifte dere på museet og reise videre til en bryllupsfest etterpå. 

Her fra bryllup på Kalhovd i påsken i fjor.
Her fra bryllup på Kalhovd i påsken i fjor. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse