Vinterferietips for barnefamilier

Lek i snø, hyttetur middag på bål gir gode vinterferieminner!
Lek i snø, hyttetur middag på bål gir gode vinterferieminner! Foto: Silje Thoen

Vil dere ut i vinterferien, men vet ikke hvor? Fortvil ikke, her får dere tipsene. Uforglemmelige vinterdager på fjellet venter!

Pudderfest

Sota Sæter sine nye bestyrere ønsker velkommen i vinterferien! Hytta har en spesiell plass i manges hjerter, er super for barnefamilier og kafeen er åpen daglig. Vertskapet kjører opp løyper for både langrenn og fatbike, og det blir «pudderfest», der hytta leier ut sender/mottakere, spader og søkestenger.

Se mer på hyttas Facebook-side

Vinter i trollets rike

Legg årets drømmevinterferie til Gjevilvasshytta i Trollheimen. Den betjente hytta er et ypperlig tilholdssted for barnefamilier i terreng som byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. I hele vinterferien vil to aktivitetsledere være tilstede på hytta og hjelpe til med å tilrettelegger for gode opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Les mer om turen her! 

Båltur i nærmiljøet

Har du ikke mulighet til å ta fri hele vinterferien? Fortvil ikke. Landet rundt er det flust av muligheter til å pakke sekken, ta med litt ved og kose seg med pølsegrilling på bål. Dere kan gå til fots og på ski - helt avhengig av føret der du er. Mange foreninger har også egne lokale tilbud med Barnas Turlag i vinterferien. Sjekk tilbudet til ditt lokale turlag!

Søk etter aktiviteter i nærheten av deg her

Bli rå i løypa

Stavanger Turistforening arrangerer flere kurs i alpint og snowboard for ferskinger og erfarne i vinterferien. Kursene er tilrettelagt etter om barna allerede kan stå i heisen eller ikke, og de lærer ferdigheter som plogsvinger, bremseplog og skråkjøringer, og for de mer erfarne: slalåmsvinger.

Finn kurset for deg her!

Basecamp i Hedmark

Barn og unge mellom 11 og 16 år kan bli med på vinterbasecamp på Åkersætra. Det blir spennende dager for de eldste i Barnas Turlag og de yngste i DNT ung! På programmet står skileik, bålkos, kvikklunsj-turer, pilking, trugemoro, skredsøk med søkestenger og mye annet gøy! Alle overnattingene er innendørs på hyttene på Åkersætra.

Les mer og meld deg på!

Telt i snøen!

Vintertelting høres kanskje krevende ut, men det er enklere enn du tror! Les mer om eventyr i vinterskogen i Femundsmarka, eller lær noen triks til å telte når det er kaldt i denne artikkelen

Fjellbarnevakt

Fjellheimen rundt Gjendesheim byr på eventyr for alle aldre og ambisjonsnivåer – og i vinter vet du at ungene dine har en minst like herlig fjelldag som deg selv mens du er på tur! Hver helgedag fra lørdag 23. februar til og med søndag 7. april får barn fra 5 til 10 år bli med på fjelleventyr, lek og moro rundt Gjendesheim mens mor og far er på tur. I tillegg tilbyr Gjendesheim en haug av aktiviteter for både store og små i hele uke 8. 

Se det flotte tilbudet til barna her! 

Flere av DNTs betjente hytter holder åpent i en eller flere vinterferieuker:

Besøk en ubetjent hytte

Sjekk mulighetene med din lokalforening og les om de ubetjente hyttene på ut.no. Fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV. Husk kortstokk, en god bok- og DNT-nøkkel! Det er et spennende prosjekt å erobre sin egen koselige DNT-hytte.

Les mer om ubetjente hytter i fjellet her

Les mer om DNT-hyttene her

Vinterferien byr på morsom utelek i snøen. Her fra Kom deg ut-dagen på Sognsvann i januar i fjor.
Vinterferien byr på morsom utelek i snøen. Her fra Kom deg ut-dagen på Sognsvann i januar i fjor. Foto: Silje Thoen

Annonse