Her er høstens beste bilder

På vei opp til Hallehornet i Ørsta med utsikt over Romedalen. Finalist i fotokonkurransen høsten 2018.
På vei opp til Hallehornet i Ørsta med utsikt over Romedalen. Finalist i fotokonkurransen høsten 2018. Foto: Synne Øye Myrvold

Det er ingen årstider som byr på mer variasjon enn høsten. Trolske netter, nydelige solnedganger, tøffe morgener og nære øyeblikk utgjør årets siste finalister i fotokonkurransen.

Nesten 3000 innsendte bilder speiler en variert og spennende høst hvor solen har ligget lavt og spredd et mykt og varmt lys over landskapet. Bildene strekker seg fra nære øyeblikk i Oslomarka til grandios utsikt over Bergen og en særegen padleopplevelse i Vest-Agder. 

Likevel er det Sunnmørsalpene som stikker av med mest oppmerksomhet i denne runden av fotokonkurransen. Hele fem av femten bilder er tatt på steder som tilhører det majestetiske fjellområdet. 

– På Sunnmøre har vi både fjord og spisse fjell. Samtidig er det godt tilrettelagt, noe som gjør det enkelt å komme seg ut, forklarer merke- og ruteansvarlig i Ålesund-Sunnmøre Turistforening, Åsmund Steen. 

Han tror også det er et område som tiltrekker seg mange turglade fotografer.

– Det er vilt område med mange hurtige værskifter. Det innbyr til et variert, nesten eventyrlig, visuelt landskap, sier han.  

Se de femten finalistene i bildekarusellen under.

Finalistene er med i konkurransen om flotte premier - førstepremien er 10 000 kr og 100 Flax-lodd fra Norsk Tipping,  andre-, og tredjepremie er ryggsekk og overnatting på våre hytter.

Tidligere vinnere:


Juryen består av:
- Marius Dalseg Sætre, fotoansvarlig i DNT
- Elin Hansson, journalist i Fjell og Vidde.
- Line Hårklau, fotograf og journalist i Fjell og Vidde 

Annonse

Skrevet av Marius Dalseg Sætre 7. desember 2018