Gratis hyttetur til ungdom

Fanaråkhytta er en av de over 490 hyttene DNT ung-medlemmer overnatter gratis dette året.
Fanaråkhytta er en av de over 490 hyttene DNT ung-medlemmer overnatter gratis dette året. Foto: Vegard Røine Stenerud

DNT ung er 25 år og feirer alle medlemmene med å gi bort 30.000 gavekort på gratis hytteovernatting. Ett til hvert eneste DNT ung-medlem.

Gavekortet gjelder som betaling for én overnatting i løpet av 2013 på ubetjente, selvbetjente og betjente turistforeningshytter over hele landet.– Å dra på hyttetur er kult, tilgjengelig og sosialt, og alle i vennegjengen kan være med om de vil. Som medlem i Den Norske Turistforening har du 490 hytter over hele landet å velge mellom, så det burde være noe for enhver smak, sier leder i DNT ung, Hanna Melhus.

Minner for livet
Ungdomsgruppa til Den Norske Turistforeningen fyller 25 år i år, og har merket en økning i interessen for deres aktiviteter, turer og BaseCamp i løpet av disse årene. I fjor deltok 24.000 13-26-åringer på de arrangerte aktivitetene, og enda flere overnattet på en DNT-hytte. Nå vil de ha enda flere med. 

- Man behøver ikke å reise så langt for å få annerledes og spennende opplevelser man ikke har i sitt eget nærmiljø. Det er noe eget å dra ut i naturen med venner, den første hytteturen min uten foreldre har brent seg fast i hukommelsen, sier Hanna Melhus.

Slik får du en gratis overnatting
1. Gavekortet ble sendt ut til alle ungdomsmedlemmer i april sammen med vårnummeret av medlemsbladet UT. Alle som melder seg inn etter at bladet er sendt ut får overnattingskortet tilsendt sammen med medlemskortet.
2. Finn ei hytte du har lyst til å besøke.
3. Ta med gavekortet på tur og bruk det som betaling når du skal gjøre opp for overnattingen.
Om du vil være på hyttetur i flere dager er ikke det noe problem. Ungdomsmedlemmer betaler til vanlig 1/2 pris for øvrige overnattinger på selvbetjente- og ubetjente hytter og på sovesal på betjente hytter. I tillegg kan du overnatte gratis på hyttene i Oslomarka og utvalgte hytter i Nord-Norge.

Annonse