Ungdom søker fjell og spenning

Actionfylte dager på BaseCamp - her på Tungestølen ved Jostedalsbreen
Actionfylte dager på BaseCamp - her på Tungestølen ved Jostedalsbreen Foto: Johannes Lorentzen

Stadig flere unge ønsker tilrettelagte aktivitetsferier på egne premisser. På DNTs BaseCamp får de utfordringer, adrenalinkick og venner for livet.

Basecamp er et spennende og sosialt alternativ for ungdom som ønsker spreke og actionfylte alternativer i sommerferien. Dette er en fin mulighet til å omgås jevnaldrende og prøve spennende aktiviteter innenfor trygge rammer, sier kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening, Merete Habberstad.

Frister det å kaste seg utenfor et fjell i taubane, gå topp- eller breturer, padle og sykle, og alt mens du bor i telt midt i mellom bratte tinder og brearmer?  På BaseCamp med Den Norske Turistforening har ungdom mulighet til å prøve mange spennende aktiviteter sammen med folk på sin egen alder. Med utgangspunkt i et fast leirsted, arrangeres alt fra klatring, havkajakk og bretur til fotturer, teltliv og sosiale kvelder rundt bålet.

Finn en Basecamp som passer for deg

Actionfylt og spennende
- Vi hører stadig om at ungdommen blir latere og tykkere, at de ikke er interessert i friluftsliv og at de beveger seg for lite. Men vi opplever det stikk motsatte! For tiende år på rad har DNT ung medlemsvekst, og vi opplever stor interesse for aktivitetsferiene våre. Ungdom søker opplevelser og utfordringer, sier Habberstad.

DNT ung fyller 25 år i år, og har opplevd en markant vekst de siste ti årene. Stadig flere lokalgrupper blir dannet og interessen er stor. Nå har DNT ung over 30.000 medlemmer, og 24.000 13-26-åringer deltok i fjor på de 500 ulike aktivitetene organisasjonen arrangerer.

Aldersbestemte grupper
BaseCamp er hovedsakelig for ungdom i alderen 13-20 år, men det finnes også en egen student-BaseCamp for 19-30-åringer. På leirene for de yngste passer lederne mer på og sover i lavvo med gruppen sin. Ungdommene får muligheten til å utfordre seg selv og lære om friluftsliv.

- BaseCamp er rett og slett bare kjempekult! Moro, sosialt, spennende og avslappende. Vi arrangerer blant annet et mestringsdøgn der deltakerne er ute om natten, sover under åpen himmel og gjør forskjellige oppgaver. Deltakerne storkoser seg, får venner for livet, opplever masse moro og får utfordre seg selv. Jeg synes det er så gøy at jeg faktisk skal være tre uker på BaseCamp i sommer, sier instruktør Liv Christine Strandenæs.

Les mer om hva du kan oppleve på BaseCamp i det  nyeste UT-magasinet.

Rett i vannet - fra BaseCamp  på Tungestølen.
Rett i vannet - fra BaseCamp på Tungestølen. Foto: Hanna Eriksson
Isklatring på Jostedalsbreen.