Gi bort opplevelser i julekalenderen

Den mørke tiden kan by på store opplevelser. Nørdstedalseter i Breheimen under stjernehimmel. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gi gode opplevelser og fine minner i årets julekalender. Sjekk DNTs tips til grønnere kalendergaver!

Lag pinnebrød på bål

Pinnebrød er en hit hos både store og små! Vær kreativ, bruk for eksempel konditorfarge for å gjøre brødet enda mer spennende for de minste. Putt forskjellig godsaker i deigen, som urter og soltørket tomat, eller søte ting som sjokolade og nøtter. Oppskrift på pinnebrød finner du her

Foto: Marius Dalseg Saetre
Foto: DNTs fotokonkurranse, Frank Haughom

Inviter til måneskinnstur

Det finnes lyspunkter i mørketiden, både måne og stjerner lyser opp på klare dager. Lørdag 22. desember er det også fullmåne. Finn en tur i ditt nærmiljø på ut.no

Gjenbruksgave

Gi bort noe du ikke lenger har bruk for, eller kjøp brukt. Les mer om hvordan du kan skaffe turklær og turutstyr brukt, bra og billig

Foto: Line Hårklau
Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Inviter til hyttetur

Her snakker vi desemberkos med stearinlys og fyr i peisen! DNT har 550 hytter som står klare for å ta dere i mot. Les alt om hvordan du bruker hyttene her og finn hytta du har lyst til å besøke på ut.no.

Gi bort et kurs

Er du rågod på kart og kompass, eller tenning av bål? Gi bort et privat kurs.

Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Line Hårklau

Plukk #5forhvalen

Det er dessverre ikke veldig vanskelig å finne søppel på avveie. En liten rydderunde kan gjøre stor nytte. Plukk #5forhvalen på vei til jobb, trening eller på tur i marka - til glede for både dyr og mennesker.

Inviter til et isbad

Iskaldt, ja, men også veldig oppkvikkende! En morsom og spennende utfordring for små og store. Om du kjenner deg trøtt og slapp nå i mørketiden, vil du garantert våkne av dette.

Foto: DNTs fotokonkurranse, Nikolai Walther Wilhelmsen
Foto: Odd Inge Worsøe

Lag en refleksløype

De fleste har en skuff med reflekser hjemme, de kan brukes til mye mer enn å synes langs veien. Heng opp reflekser som enten fører til et hyggelig sted man kan kose seg med kveldsmat, eller som en rundttur i nærområdet. Ustyr deg med lommelykt og la refleksene vise vei! Super familieaktivitet. Husk å ta med refleksene hjem igjen.

Inviter til buldring

Buldring er klatring på lave vegger uten tau. Alt du trenger er et par klatresko og litt kalk. Dette er noe alle kan mestre. Du kan blant annet buldre på Friluftshuset Sørenga.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven
Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Gi bort et DNT-medlemskap

Det koster noen kroner, men bidrar til merking av 22 000 kilometer med stier, 4000 kilometer kvista løyper og vedlikehold av 550 hytter landet over, som du og den heldige som får medlemsskapet kan få glede av. Kjøp medlemsskap her og se alle medlemsfordelene her.

Turbos vinterturbingo

Turbingo er fin motivasjon for å få barna med på tur og for å gjøre turen mer spennende. Last ned pdf-filen med bingobrett, eller lag din egen med oppgaver og mål for turen som skaper interessse, engasjement og forventning underveis. Tilpass jakten til årstiden, området, alder og interesser.

Foto: Oddvin Lund

Inviter til skøytetur

Om snøen lar vente på seg, men det likevel er kaldt nok til at isen har lagt seg, er skøyter en super førjulsaktivitet. Vær sikker på at isen er trygg før du legger ut. Finn inspirasjon til skøyteturen her.

Skrevet av Line Hårklau 22. november 2018