- Nå er fjellet fantastisk

Solpause på toppen av Stavsnuten, Haukelifjell.
Solpause på toppen av Stavsnuten, Haukelifjell. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Mange betjente hytter holder fortsatt åpent, samtidig som påskeføret holder stand. Det ligger an til nok ei knallhelg i fjellet!

– Det er nå årets beste sesongen starter, det er helt fantastisk i fjellet nå, sier sier Den Norske Turistforenings friluftsekspert, Anne-Mari Planke.

Hun mener det er noe eget å gå på ski uten å måtte pakke seg inn i klær fra topp til tå nå når dagene blir lengre og sola varmer stadig bedre.

– Jeg anbefaler alle å forlenge påskefølelsen med en tur til fjells i helga!

Fortsatt fint føre

Påskeforholdene har holdt seg også gjennom denne uka, og det ligger an til nok ei helg med relativt fint vær i fjellet i Sør-Norge.

«Skare med nysnø oppå, vindstille og kaldt om nettene.» kan vi lese på den oppdaterte føremeldingen for Hardangervidda.

I nord vedvarer skredfaren, og varsom.no melder om faregrad tre flere steder denne helga.

Åpne hytter

Mange av de betjente hyttene fortsetter vintersesongen ut førstkommende helg, og mange holder åpent til langt ut i mai.

Her er oversikten:

I tillegg er så godt som alle selvbetjente og ubetjente hytter åpne.

Fem vårskiturer

April og mai er vårskisesongen - her har vi samlet et lite knippe turer som garantert gir deg nok snø denne helga.

Hva med en tur til Gaustatoppen?
Hva med en tur til Gaustatoppen? Foto: Telemark Turistforening