Bli med oss ut i 2019!

Vintertur over Hardangervidda. Etappen mellom Kalhovd, Helberghytta og Rjukan.
Vintertur over Hardangervidda. Etappen mellom Kalhovd, Helberghytta og Rjukan. Foto: Marius Dalseg Sætre

Er du DNT-medlem? Kanskje du vil bli? Vi vil gjerne ha deg med på nye friluftseventyr i 2019.

Norge har et utrolig spenn i terreng, natur og muligheter for friluftsaktiviteter. Du finner noe som passer for deg, uansett hvilken turerfaring du har - eller ikke har.  Friluftsliv krever svært lite av deg og gir deg et stort utbytte både fysisk og psykisk. Friluftsliv er like mye turen du tar på en sti der du bor eller vandring på en øde sti høyt til fjells, til padling langs kysten og stisykling.

Tur er en viktig del av hverdag og fritid for stadig flere. I jubileumsåret 2018 ble 315 000 barn, ungdommer, seniorer og voksne medlemmer i DNT.

– Det er så gøy å se at stadig flere tar steget, snører på seg fjellstøvlene og tar turen ut. Alle som melder seg inn er med på å støtte arbeidet vi gjør på fjellet, i skogen, ved kysten og i nærmiljøet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

T-er maler seg ikke selv

Går du på en sti i Norge, er sjansen stor for at den er er merket av en frivillig i DNT. DNTs medlemsforeninger og deres frivillige skilter, varder, maler og vedlikeholder over en million røde T-er langs 20.000 km sommerruter. Det gjør seg ikke selv.

– Dugnadsinnsatsen er ryggraden i DNT og noe vi ikke hadde klart oss uten. Dugnad er også å være turleder, organisere arrangementer som Kom deg ut-dagen eller annet administrativt arbeid som søknader og rapporteringer. Alt er like viktig for at vi skal kunne opprettholde et så godt tilbud som vi har, over hele landet, sier generalsekretæren.

DNTs frivillige la ned over 800 000 dugnadstimer i 2017. Det er et enormt høyt tall. Omregnet tilsvarer dette 93 personer som jobber gratis hver eneste time, hele året, for å legge til rette for at andre skal få naturopplevelser for livet.

Støtt gjennom medlemskap

Vedlikehold av nærmere 550 DNT-hytter over hele landet blir også i stor grad gjort ved hjelp av dugnadsinnsats. Alle kan bruke hyttene. Men er du medlem, støtter du arbeidt for at tilbudet skal bestå, og det blir billigere for deg å bo og spise på hyttene.
Ut over vinteren kvister våre tureksperter 4300 km vinterløyper, slik at du enklere finner de beste veivalgene til vintereventyret.

Til sammen har vi et landsdekkende tilbud for alle hele året. Er det noe å lure på? Bli med DNT ut!

Har du vært medlem i 2018? Nå er det tid for å fornye medlemskapet! Giroen har kommet i posten sammen med årboka.

Mmm, ingenting smaker som mat i det fri! Her fra majestetiske Vesterålen under tredje uken av Monsen minutt for minutt, på veg til Lynghaugtinden. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Mari Stephansen 5. november 2018