Fortsatt plass på hyttene

På Gjendesheim er det flotte skiforhold og fortsatt ledige plasser for hele familien i påsken. Foto: Marius Haugaløkken

Disse fjellhyttene har fortsatt mange ledige senger. - Det er merkelig at ikke flere drar til fjells, sier Marius Haugaløkken på Gjendesheim.

Se for deg glitrende fjellvidder, blendende sol, appelsin i solveggen og gnistrende skiføre. Slik er situasjonen på fjellet akkurat nå, og du har fortsatt mulighet til å oppleve det! Flere turisthytter har fortsatt god kapasitet.

- Vi er midt inne i tidenes drømmepåske, de som husker tilbake til de to siste årene vet at det er langt fra sikkert at vi får en like fin påske neste år.  Selv om flere av de betjente hyttene til Den Norske Turistforening opplever besøksrekord, er det er langt fra fullt, vi har ledige sengeplasser i alle fjellområder, sier Ida Amelie Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening.

Mange ledige senger

I Jotunheimen er det fantastiske forhold og mange ledige sengeplasser. Vertskapet på Gjendesheim oppfordrer alle som lurer på hva de skal finne på de røde dagene til å ta seg en tur.

- Vi har fryseren er full av gode råvarer, i går serverte vi indrefilet av elg til gjestene våre. Med så unike forhold er det merkelig at ikke enda flere kommer til fjells. Vi har 187 senger og nok av plass på to-, fire og flersengsrom, sier vertskap Marius Haugaløkken.

Kom deg til fjells!

Flere hytter er i samme situasjon som Gjendesheim, og spesielt i Jotunheimen, Trollheimen og Rondane er det mange ledige senger.

- Det har vært veldig fullt i Skarveheimen og på deler av Hardangervidda, og det gjør at mange er bekymret for at de må ligge på gulvet.  Men så lenge man unngår de hyttene med mest trøkk er det store muligheter til å få eget rom med fjellutsikt, sier Ida Amelie Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening.

Fem påskehytter med god plass

Vi gjør oppmerksom på at Den Norske Turistforeningen har som regel at man alltid får plass å sove. Det betyr at man ikke trenger å være redd for å ikke få overnatte. Dette er en oversikt over noen av de betjente hyttene som fremdeles har god sengekapasitet i påsken. Den Norske Turistforening har nærmere 500 hytter over hele landet.

• Gjendesheim
    Som selve flaggskipet blant DNTs hytter ligger Gjendesheim vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Spesielt blant småbarnsfamilier anses Gjendesheim for et utmerket sted å tilbringe både påskeferien. Hytta legger vekt på å servere ekte fjellmat, med lokale råvarer direkte fra området rundt hytta.
  • Sota Sæter
    Denne hytta har en spesiell plass i manges hjerter. Den over 100 år gamle setra, bestående av ti bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø som preges av lunhet og varme. Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager. Her byr vi på gode mattradisjoner, badstu og nye natur- og kulturstier for barn og voksne. I påsken vil det være aktivitetsledere for barna som lager til artige aktiviteter for de minste.
  • Jøldalshytta
    Jøldalshytta ligger nordøst i Trollheimen med Gjevilvasshytta og Trollheimshytta som naboer. Fra hytta, som ligger fritt til i bjørkeskogbeltet i ei setergrend, har du utsikt utover Jølvatnet mot Resfjellet og innover mot Svarthøtta og Trollhøttamassivet.
    Området rundt hytta byr på flotte turmuligheter for både store og små. Hytta er en del av den klassiske turen "Trekanten i Trollheimen" mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta, men også et flott utgangspunkt for andre turer fra hytte til hytte rundt i Trollheimen. Jøldalshytta er godt tilrettelagt for hunder.
  • Skogadalsbøen Turisthytte
    Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Det er mange som nevner Skogadalsbøen som sin favoritthytte, nettopp fordi kombinasjonen av hyggelig vertskap, god mat og fantastisk beliggenhet gjør et besøk til en helt unik opplevelse.
  • Liomseter
    Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta midtpunktet i Huldreheimen, lett tilgjengelig fra Lillehammer. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. I påsken arrangerer det eget påskeskirenn og egne aktiviteter for de små barna.