Drømmeforhold i påskefjellet

På våre betjente hytter har vi opplevd en økning på 35 prosent i palmehelga fra i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver Ida Amelie Helgesen Foto: Ingvild Bakke

Fantastiske værmeldinger og supre skiforhold bidrar til at alle vil til fjells i påsken. Flere av DNTs hytter har allerede hatt besøksrekord.

Den Norske Turistforening får inn tall fra alle sine betjente hytter, og tendensen er klar: Det går mot en rekordpåske.

-          Etter to snøfattige påsker er det norske folk utsultet på den gode gamle påskeferien med solbrilleskille og endeløse fjellvidder. På våre betjente hytter har vi opplevd en økning på 35 prosent fra i fjor, og flere av hyttene opplever en «all time high», sier Ida Amelie Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening.

Ennå ledig plass

Om du fortsatt ikke har påskeplanene klare er det fortsatt mulig å komme seg til fjells. Det er ledige plasser både på betjente og selvbetjente hytter over hele landet.

-          Jeg anbefaler alle som har muligheten til å hive seg rundt, våre hytter tar i mot alle som ønsker seg til fjells i påsken. I Rondane er det for eksempel eksepsjonelt gode forhold og ledige senger på våre betjente hytter, sier Sverre Larssen, daglig leder, Oslo og Omegn Turistforening.

Mye folk og godt humør
Bestyrerne ved DNTs betjente hytter melder om god stemning og masse folk. Sandhaug på Hardangervidda, Skogdalsbøen i Jotunheimen, og  Iungdalshytta og Finsehytta i Skarvheimen har aldri hatt flere besøkende i løpet av palmehelga enn nå. På Finse turisthytte  overnattet 216 gjester, og selv om det bare er 162 senger får alle besøkende plass.

-          Det er tydelig at folk vil til fjells, vi har opplevd et kjempetrøkk på telefonen de siste dagene. Finse er et lett utgangspunkt, siden toget går rett forbi, og det fører til at både fjellvante folk som skal gå langt, ungdomsgrupper og barnefamilier som går lettere turer bruker oss som utgangspunkt, Rigmor Sæbø, vertskap på Finsehytta.