Ny redaktør for Fjell og Vidde

Foto: Trygve Sunde Kolderup er ansatt som ny redaktør i Fjell og Vidde.

Tidligere Hvitserk-sjef Trygve Sunde Kolderup blir redaktør for landets største friluftsmagasin. 

 Den erfarne friluftsmannen og journalisten starter i jobben i februar 2019.    

– DNT har en profil jeg liker og en viktig samfunnsoppgave jeg gjerne vil være en del av. Jeg gleder meg til å jobbe med landets flinkeste friluftspenner og fotografer, og jeg vil gjøre det jeg kan for å videreføre det gode arbeidet som er gjort, sier han.    

Samtidig vil han jobbe for at Norges mest leste friluftsblad skal inspirere enda flere.    

– Fjell og Vidde skal fortsatt kunne leve lenge i bokhylla på Patchellhytta og gi gode leseropplevelser foran peisen på Nørdstedalseter, men det blir også spennende med en større digitalsatsning som skal få de gode bildene og reportasjene ut på nye flater og i flere formater. Skal vi nå flere, må alt det gode innholdet i formidles flere steder enn på papir, sier han.   

Fri Flyt og Hvitserk   

Trygve fant tidlig en måte å kombinere jobb og interesser, han var med i oppstarten av skibladet Fri Flyt,  og ble senere redaktør for friluftsmagasinet UTE. Tidligere har han vært daglig leder i Hvitserk & Eventyrreiser og kommer nå fra jobben som utviklingssjef i Hvitserk of Norway.    

– Jeg har vært i Hvitserk i sju år, og det er ikke så mange andre steder jeg kunne tenke meg å jobbe, bortsett fra i DNT. Men jeg har savnet å skrive og jobbe med friluftsjournalistikk og når muligheten nå dukket opp måtte jeg bare gripe den, sier han.        

Lanserte ideen om “Nasjonale turiststier”   

Kolderup har gitt ut flere bøker om friluftsliv og naturbasert reiseliv. Han er opptatt av at Fjell og Vidde og DNT skal være en tydelig stemme i arbeidet med å gjøre friluftslivet enda mer miljøvennlig.   

– DNT jobber for at friluftsliv skal bli mer tilgjengelig for flere, og det er viktig. Men skal vi få enda flere ut vil det også bli flere folk på mange av turmålene. Det er viktig å finne løsninger på utfordringene, og samtidig må vi akseptere at for å få flere ut, vil friluftslivet endre seg.   

I 2016 lanserte Trygve ideen om «Nasjonale turiststier», hvor målet er å løse besøksutfordringene på de mest besøkte og ikoniske turmålene i Norge. Det handler om alt fra stirydding og sikring, til bygging av toaletter, parkeringsplasser og besøksforvaltning. Flere av turmålene som har fått støtte har også en egen stipatrulje som skal forebygge redningsaksjoner og rydde søppel.   

– Friluftslivet er fullt av paradokser; mange av oss er storforbrukere av utstyr og flyreiser. Vi reiser langt for å oppleve urørt natur og det vi liker å tenke på som enkelt friluftsliv. DNT er i ferd med å ta mange miljø- og klimagrep, og jeg vil at Fjell og Vidde skal være en pådriver og inspirator i dette arbeidet, sier han.   

Annonse

Alder: 39 år 
Sivilstatus: Gift og to barn 
Bosted: Oslo 
Favorittur: Molden, Vettakollen, Utladalen eller Prest i Aurland – jeg klarer ikke velge bare én.  
Favoritthytte: Det er noen år siden jeg har vært der, men jeg synes det er fantastisk på Demmevasshytta, Skålatårnet og på Fondsbu. Så drømmer jeg om besøke Skåpet og Rabothytta, og gleder meg til å se Tungestølen når den blir ferdig.  
Bakgrunn: Tidligere redaktør av friluftsmagasinet UTE, initiativtaker til Nasjonale turiststier, daglig leder i Hvitserk og Eventyrreieser, utviklingssjef i Hvitserk of Norway, og gitt ut flere bøker om reiser og naturopplevelser.  

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 15. oktober 2018