Ungdom aksjonerer mot snøscootere

Mange søker seg til fjellet for å oppleve stillhet, aktivitet, frisk luft og villmarkseventyr, og økt snøscooterkjøring vil ødelegge for slike opplevelser. Den uberørte naturen er noe av det mest eksotiske vi har i Norge og det må vi verne om. Foto: Martin Hauge-Nilsen

DNT ung oppfordrer Stortinget til å stemme NEI til forslag om endringer i Motorferdselloven. Torsdag morgen aksjonerer de utenfor Stortinget.

-    Dette har betydning for alles fremtidige glede av naturen. Mange søker seg til fjellet for å oppleve stillhet, aktivitet, frisk luft og villmarkseventyr, og økt snøscooterkjøring vil ødelegge for slike opplevelser. Den uberørte naturen er noe av det mest eksotiske vi har i Norge og det må vi verne om, sier Hanna Melhus, leder i DNT ung.

En glede for noen ødelegger for mange
Forslaget i Stortinget går ut på å endre loven slik at kommuner kan lage fornøyelsesløyper til snøscooterkjøring, i tillegg til dagens sentrale regulering som tillater nyttekjøring. Dette mener DNT ung er en dårlig idé.

-    Fornøyelseskjøringen til noen få vil ødelegge for mange. Vi er bekymret for at økt snøscooterkjøring vil ha negativ innvirkning på hvor mange som ønsker å drive med et aktivt friluftsliv. Dagens 15-åringer beveger seg mindre enn pensjonister, og flere muligheter til snøscooterkjøring vil ikke endre på det, snarere tvert i mot. Vi er sikre på at politikerne også ønsker at flest mulig skal ha muligheten til å være aktive i naturen og kjenne på den ekte og eksotiske friluftsgleden, sier Melhus.

Informasjon om aksjonen:
Torsdag 21. mars skal saken opp i Stortinget, og DNT ung aksjonerer vi på Eidsvolls plass fra kl.07.30-10.00.
Kontaktperson:
Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening, tel: 93690856.

Om DNT ung
DNT ung er Norges største friluftsorganisasjon for ungdom, med 30 000 aktive og engasjerte medlemmer i alderen 13–26 år. I år er det 25 år siden det DNT ung ble dannet, og vi kan tilby stadig flere spennende og actionfylte friluftsaktiviteter for ungdom. På seks år har antall deltakere på våre aktiviteter tredoblet seg, og i fjor aktiviserte vi 24.000 unge mennesker over hele landet.

Gjennom hele året arrangeres det flere hundre turer og kurs i alle typer friluftsaktiviteter. Vi tilbyr alt fra hytte til hytte-tur, skitur, telttur, surfing, sykling, klatring, kano til kajakk, hundekjøring og juving. De som liker best å være på tur med venner eller alene nyter godt av at alle DNT ungs medlemmer får halv pris på overnatting på alle DNTs 490 hytter i hele landet. I jubileumsåret 2013 får alle DNT ung-medlemmer dessuten en gratis hytteovernatting!