Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Store opplevelser i høst

Hva kan være bedre en vakker natur og litteratur? Å få begge deler samtidig. Lyngør fyr er en av arenaene for Friluftsbokfestivalen i september.
Hva kan være bedre en vakker natur og litteratur? Å få begge deler samtidig. Lyngør fyr er en av arenaene for Friluftsbokfestivalen i september. Foto: Håkon Sundbø

Finn høstens favoritt friluftsbok, få med deg en ny historisk vandrerute, ta med barna og bli klimaforskere, eller overnatt i en flunkende ny DNT hytte designet av Snøhetta arkitekter. Det er spennende arrangementer å bli med på i høst, når DNT fortsetter å markere sitt 150 års jubileum. 

Elsker du friluftsliv, bøker eller begge deler? Da bør du legge turen til Bokhotellet Lyngørporten 14-16.september.  I et samarbeid mellom Aust-Agder Turistforening, Bokhotellet og Bokbyen ved Skagerrak vil du få servert noen av de beste forfatterne på feltet, og omgivelsene for å ta det inn.

Under Friluftsbokfestivalen 2018 kan du få forfatternes egne tanker om friluftslivet og samle ideer til egne prosjekter, enten du foretrekker å gå turene selv eller lese om dem. Mellom foredragene søker du ut og får påfyll i vakker kystnatur, blant annet med besøk til Lyngør fyr. 

FRILUFTSBOKFESTIVALEN 2018 Her finner du program og påmelding.


Ta med barna og jakt på trær på fjelltur
Tregrensene beveger seg stadig høyere opp i fjellet. a med barna og jakt på trær høyt til fjells, garantert en fin motivator for små og store.DNT og Naturhistorisk Museum inviterer folk til å delta i en nasjonal konkurranse hvor du kan vinne flotte premier ved å registrere høye tregrenser. Se hvilke områder som har fått registreringer og kom i gang selv på naturiendring.no

Saken fortsetter under bildet


Følg en historisk vandrerute i høst
Følg en historisk vandrerute i høst Foto: Louise Brunborg-Næss

Få med deg både vakker natur og unik kulturarv

Historiske vandreruter er et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren som gjør gamle ferdselsveier mer kjent og brukt. I Jubileumsåret har de to organisasjonene lansert flere nye ruter, og de to siste tilskuddene kommer nå i september. Disse rutene gir deg garantert kombinasjonen av flotte turopplevelser og unik kulturarv.  Først ut er Reisadalen i Troms 15.september.  22-23 september er det åpning av en Historisk vandrerute i Aurlandsdalen. Les mer om prosjektet Historiske vandreruter.


25. september åpner Fuglemyrhytta - ny ubetjent hytte på Vettakollen, "midt i Oslo".

DNT Oslo markerer 150 års jubileet blant annet med å åpne en helt unik ny ubetjent hytte. Fuglemyrhytta er utformet av Snøhetta arkitekter, og er også identisk til en av hyttene som skal oppføres på nye Tungestølen

Dette tilbudet sikrer alle som er i Oslo en fantastisk mulighet for bynære friluftsopplevelser. Prosjektet lar seg realisere takket være et samarbeid med Oslo kommune som eier og DNT Oslo og Omegn som har en langtids leie- og driftsavtale. 

Skisse fra Snøhetta arkitekter, Fuglemyrhytta som bygges på Vettakollen, Oslo
Skisse fra Snøhetta arkitekter, Fuglemyrhytta som bygges på Vettakollen, Oslo Foto: Snøhetta arkitekter

Annonse

Skrevet av Mette Habberstad 12. september 2018