Tusenvis koste seg ute

Søndag 2. september var den store Kom deg ut-dagen - og små og store koste seg med friluftsaktiviteter landet rundt.

Norges største friluftslivsorganisasjon markerte sitt 150-årsjubileum, og inviterte alle til å bli med på en morsom feiring. På Kom deg ut-dagen ble rundt 160 utebursdager feiret landet rundt, og rundt 50.000 små og store bursdagsgjester koste seg ute i naturen.

Statsråden takket DNT

Blant gjestene var Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H), som deltok på arrangementet i Drammen.

- Tusen takk til DNT for at dere inspirerer oss til å komme oss ut i skog og mark. Det gjør godt å få rørt kroppen og luftet hodet, og bare være sammen, sa Helleland til alle som hadde møtt opp på Blektjern i Drammen.

Helleland fikk smake på internasjonal mat, prøve seg i kano og se på teater, sammen med alle de andre deltakerne som hadde tatt turen ut i det fantastiske høstværet.

- Det er akkurat som om vi nordmenn er litt annerledes ute i naturen, vi hilser på folk vi ikke kjenner fra før, sa Helleland, som oppfordret alle til å la flere dager bli Kom deg ut-dager:

- Jeg håper denne dagen har gitt mersmak  og at mange har lyst til å komme seg ut på tur også neste søndag.

Feiret naturen

For det er nettopp naturen, friluftslivet og frivilligheten som ble feiret denne dagen, og de aller fleste av DNTs 57 medlemsforeninger arrangerte utefest med et variert tilbud; uteovernatting, pølsegrilling, barkebåtrace, natursti, konkurranser, soppturer og mye mer.

Finn ditt lokale turlag her

Inspirerer barn og unge

Siden oppstarten i 1868 har DNT vokst til å bli en viktig samfunnsaktør. Nylig vedtok DNT en strategi med en tydelig satsning på barn og unge.

– Vi jobber for at flere skal drive med friluftsliv. For å få til dette, er det vesentlig at vi får med oss barn og unge. Kom deg ut-dagen er et av flere tiltak som gjør at barn og barnefamilier oppdager gleden ved å være ute. Dette er et viktig arbeid for folkehelsen, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Og nettopp Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen på. I år er det 12 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og familier blitt inspirert til å nyte og lære mer om natur og friluftsliv.

Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med Kiwi og Norsk Tipping

Les mer om Kom deg ut-dagen

Les også:

Skrevet av Margrethe Assev 2. september 2018