Fisk gratis som DNT-medlem!

Test fiskelykken med venner eller alene i fjellheimen når du skal på tur!
Test fiskelykken med venner eller alene i fjellheimen når du skal på tur! Foto: Marius Dalseg Sætre

18. august markerer Norges Fjellstyresamband at DNT fyller 150 år, og gir alle DNT-medlemmer mulighet til å fiske gratis i store deler av landet. Finn ut hvor her!

August er som kjent en travel måned på alle DNT-hyttene, og det er også gode fiskeforhold i fjellet på denne tiden. I den anledning vil medlemskortet i Turistforeningen fungere som gratis fiskekort i fjellstyrenes områder lørdag 18. august.

– Store deler av DNTs hytter og rutenett går gjennom våre områder og mange vandrere passerer fine fiskevann med fin fisk. Denne dagen kan alle ta med fiskestangen og prøve fiskelykken i alle våre vann og elver, sier Torgeir Lande i Norges Fjellstyresamband.

Er du usikker på hvor du kan fiske gratis med ditt medlemskort? Se oversikten over alle statsallmenninger.

​​​​​​​Skal du fiske i flere dager kan du kjøpe tilleggskort.

Eksempler på områder du kan fiske i:

• Hardangervidda
    • Jotunheimen
    • Gausdal-Vestfjell
    • Dovrefjell
    • Rondane
    • Forollhogna
    • Snåsa/Lierne
    • Børgefjell

Flott tilbud for DNT-medlemmer

Generalsekretær i DNT, Nils Øveraas, oppfordrer folk til å utnytte tilbudet og teste fiskelykken.

– Vi setter stor pris på en slik markering i forbindelse med DNTs 150-årsjubileum. Nå får vi enda en unnskyldning til å komme oss ut og på fisketur før sommeren gir seg, sier Øveraas.

Hytter med gode fiskemuligheter

For mange er Hardangervidda ensbetydende med fisketur. Om sommeren ser vi ofte fjellvandrere lange av gårde under store, duvende sekker på vei til å høste av viddas spiskammers. For deg som kribler etter å få napp kan vi røpe en offentlig hemmelighet: I området sørvest på vidda er det god og feit fisk å få. Kalhovd turisthytte er et fint utgangspunkt for noen dager blant innholdsrike fiskevann.

Blant furuer og innsjøer ved Femundens østbredd skal det godt gjøres å ikke få napp. Med Svukuriset turisthytte som utgangspunkt kan du legge av gårde med stangen i sekken og ta en god pause ved Røvoltjerna. Her er det mange som har hentet opp ørret, røye og abbor.

I Stølsheimen er det mye fisk å få!
    I Stølsheimen er det mye fisk å få! Foto: André Marton Pedersen

Drømmer du om å gå over Finnmarksvidda med stangen i sekken og så slå deg ned ved et vann der fisken biter villig? Hvis du legger av gårde fra Jotka fjellstue skulle du ha gode sjanser for fine fangster. På veien mot Bojobæskihytta passerer du Juovvajavri/Urvannet. Her er det ikke uvanlig å hale i land fine ørreter på én til halvannen kilo.

Hva med å satse på fiskelykke på Solrenningen turisthytte i Stølsheimen? I Solrenningsvatnet, som ligger rett ved hytta, er det masse fin ørret. Unngå å fiske ved elveutløpet nedenfor hytta, for der biter ikke ørreten særlig mye. Prøv deg heller litt lenger utpå vannet, utenfor odden, der kan du få storfangsten.

I Langsua nasjonalpark er det godt å være en fisker på tur. Her er vann og elver så det holder, og mellom DNT-hyttene fins det flere små, åpne buer som fjellstyrene tilbyr turfolket. De er svært enkle, men velholdt, med kokemuligheter og senger. Det betyr at du gjerne kan la teltet ligge igjen hjemme. Fra Liomseter går turen til Storkvelvbu, deretter til Haldorbufør du vender nesa tilbake til Liomseter.

Finn turer og aktiviteter med fiskemuligheter

Skrevet av Oda Lundekvam By 14. august 2018