Drømmestart for Monsen

Monsen minutt for minutt startet på Hardangervidda, med nærmere 400 som skulle være med å gå.
Monsen minutt for minutt startet på Hardangervidda, med nærmere 400 som skulle være med å gå. Foto: Marius Dalseg Sætre

-Terningkast seks! Det er Monsen sin dom over første uke med Minutt for minutt prosjektet til DNT og NRK. Mellom 300 og 400 mennesker gikk i strålende sol over Hardangervidda og nesten 60 frivillige fra DNT sørget for at 1 tonn utstyr daglig ble båret fra sted til sted.

- Dette ble en drømmestart, vi kunne virkelig ikke bedt om bedre. Alt klaffet, smilte en storfornøyd generalsekretær i DNT, Nils Øveraas vel fremme på Tuva etter å ha gått alle etappene.

Risikoprosjekt

Han legger ikke skjul på at organisasjonen var svært spent før start.

-  Ville NRK klare å lage stabilt nok nett til sendingene? Hvordan ville våre frivillige makte oppgaven med å transportere så mye utstyr? Og ikke minst, hvor mange andre mennesker ville henge seg på, og hvordan ville de oppleve turen?

Inspirerer flere til tur

Søndag ettermiddag var fasiten klar da den ene smilende turgåeren etter den andre strømmet på. Og det er liten tvil om at de fire etappene fra Dyranut til Tuva med 20 timer direkte sendt TV, har inspirert mange til å komme seg ut på tur.

I løpet av de fire dagene på tur ble det mange sterke møter og fine historier langs stien:
Diana fra Colombia som hadde brukt Monsen sine TV-serier til å lære seg norsk. Sigmund, Jonas og Mattias på 14 som gikk hele turen alene med fyrstekake og majones som niste. Vi fikk følge YouTube-stjernen PiaTeed sine opp og nedturer i fjellet som førstereis, Vi møtte Aiden som  valgte å gå Norge på langs som en del av sin tilfriskning fra Post Traumatisk Stress Syndrom og la inn fire dager med Monsen som en del av sin reise.

Lisa på fire år gikk alle etappene mens både hun og hennes pappa overbeviste virkelig om at slagordet: «ut på tur, aldri sur» virkelig stemmer. Og vi så 60 fantastiske frivillige som dro lasset i lag med en kompetent gjeng fra NRK. 

En ting er sikkert, det er bare å glede seg til neste tur, onsdag braker det løs i Jotunheimen!

Annonse

Skrevet av Oda Lundekvam By 16. juli 2018