Er du klar for tur med Monsen?

Foto: Håvard Jenssen, NRK.

Snart braker det løs med Monsen minutt for minutt på Hardangervidda! Vi er klare for å gå. Her er alt du trenger å vite for å bli klar du også.

PRAKTISK INFO

Transport: Vi oppfordrer alle som skal til Dyranut for å følge med Monsen om å reise kollektivt, det er svært begrenset plass på parkeringen på Dyranut. Det går rutebuss forbi Dyranut. NB! Det er lurt å melde ankomst til ruteselskapet (Skyss). Fra Tuva er nærmeste stasjon Ustaoset eller Geilo, rutetidene finner du her (alle tog stopper både på Geilo og Ustaoset). 

VisitGeilo opplyser at Fossgård Bilruter er behjelpelige med busstransport inn og ut fra Tuva turisthytte søndag 15. juli
Avgang fra Hol ysteri kl. 14.00, Geilojordet kl. 14.20, ankomst Tuva turisthytte ca. kl. 15.00.
Bussen kjører ut etter Sommeråpentsendingen på kvelden, ca kl. 22.00.

Priser for buss (hver vei):
Voksen: kr 75,-
Barn 12-18 år: kr 50,-
Barn under 12 år: Gratis

Det er usikkert hvor stor pågangen blir på bussen, så sikre deg at du har andre alternativer om nødvendig.

Toalett: Alt toalettpapir skal tas med for å ikke legge igjen spor, pakk en egen pose til dette. På grunn av tørken er det ikke mulig å sette fyr på toalettpapiret. Unngå våtservietter. Ved hyttene og i teltleiren vil det være et system for toaletter. 

Bruk av åpen ild og stormkjøkken: Det er totalforbud mot bruk av ild i området. Å bruke gassbrenner av typen Jetboil er tillatt, men det forutsetter at hver og en tar ansvar og er svært forsiktig. Tiltak er å ikke fyre på lyng, men nær vannkilder, i snøfonner eller på stein. Følg ellers instruksjoner som blir gitt underveis. 

Tilgang på vann: Studer kartet før du drar ut. Det er generelt god tilgang på vann underveis og det finnes vannposter ved hyttene.

Tilgang på mat: Hyttene på ruta har kjøpt inn ekstra mat, slik at det skal være mulig å få kjøpt underveis. Men siden antallet som skal gå med Monsen er usikkert, må alle ha med proviant i sekken.

Annet: Øvre Numedal fjellstyre tilbyr gratis fiske i sine elver og vann til alle som er med og går sammen med Monsen. ​Se detaljer om dette her.

Les mer om Monsen minutt for minutt​​​​​​​

Se Monsen minutt for minutt på NRK

RUTA MONSEN SKAL GÅ

Se beskrivelse av ruta på UT.no

Trykk på bildet for å komme til kartet.
Trykk på bildet for å komme til kartet.


Annonse

Skrevet av Line Hårklau 10. juli 2018