10 hytteopplevelser

Vertskapet står klart til å ta deg i mot, her fra Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.
Vertskapet står klart til å ta deg i mot, her fra Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø. Foto: Marius Dalseg Sætre

Lørdag 30.juni åpner de betjente fjellhyttene for sesongen. Vi har plukket ut 10 tips til hytter du bør besøke under åpningshelgen.

Sommeren er noe for seg selv i Norge. Du kan oppleve alt fra flotte tradisjonelle fotturer i fint fjellterreng og blomsterfylte daler, til skiturer på vidder og spektakulære fjelltopper. DNT har 43 betjente hytter å velge mellom, og de aller fleste skal feire sommeråpningen med noe ekstra hyggelig og spesielt. 

Temaet for sommeråpningen er retro. Ta utfordringen og still i et sporty og retro turantrekk. Finn frem noe gammelt og stilig på loftet og kle deg opp til middag! Det blir premiering av beste antrekk fra hver hytte. Bestyrerne på hyttene byr på tradisjonsrik og god fjellmat og på de fleste hyttene får du prøve deg på en morsom historisk quiz om DNT. 

I anledning DNTs 150-års jubileum tilbyr vi alle DNT-medlemmer gratis overnatting på de fleste av DNTs betjente fjellhytter* lørdag 30.juni til 1.juli.

BREHEIMEN

Foto: Marius Dalseg Sætre

NØRDSTEDALSETER

På Nørdstedalseter skal sommeråpningen feires med brask og bram! Hytta får nemlig besøk av et meget dyktig skolekorps! Dale Skolemusikk kommer til Nørdstedalseter. Bestyrerne serverer tre retters middag og du får prøve deg på den historiske DNT-quizen. 

Les mer om Nørdstedalseter ​​​​​​​

DOVRE

Foto: Pål Koxvig

SNØHEIM

På Snøheim er forholdene like fine som en vakker dag i august. Vi kunne ikke vært mer heldige. Ta turen til Dovre for å kjenne på den indre roen.

Vet du hvilket år Snøheim ble bygd? Eller vet du kanskje hvilken nasjonalpark som er Norges eldste? Da bør du prøve deg på den morsomme quizen som bestyrerparet har klar denne helgen.

Les mer om Snøheim

FEMUNDSMARKA

Foto: Christian Fornes

SVUKURISET

Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger midt i Femundsmarka. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for deg som skal bo fast noen dager. Ta deg en båttur på Femunden, gå natursti med de minste, les bøker i Svukurisets fjellbibliotek.

Les mer om Svukuriset

HARDANGERVIDDA

Krækkja
Krækkja Foto: Sindre Thoresen Lønnes

KRÆKKJA

Hvis du har vært på Krækkja før, har du sikkert smakt den berømte ørreten til bestyrer Kjell. Ørret fra Krækkjavannet er det eneste som ikke har blitt skiftet ut på menyen siden hytta åpnet i 1879. Etter middag får du et spennende foredrag om Krækkjas historie og du får prøve deg på en morsom quiz. 

Les mer om Krækkja

LANGSUA

Foto: Juel Victor Grande Løkstad

LIOMSETER

Liomseter ønsker velkommen til en fin og fresh hytte! Hytta har nemlig fått en liten oppussing. På Liomseter blir det god mat, her er flotte turmuligheter og det er grønt og vakkert i området nå. Møt opp i ditt beste retroantrekk, og feir at sommersesongen er i gang i Langsua. 

Les mer om Liomseter

JOTUNHEIMEN

Foto: Marius Dalseg Sætre

GJENDESHEIM​​​​​​​

Gjendesheim feirer hele 140 år i år! Det skal feires med brask og bram. På lørdag blir det offisiell åpning av den Historiske Vandreruta mellom Gjendesheim og Fondsbu. Du blir servert treretters historisk middag inspirert av Jotunheimen med underholdning underveis. Velkommen.

Les mer om Gjendesheim

RONDANE

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

BJØRNHOLLIA

Spennende ting skjer på Bjørnhollia denne lørdagen! Start dagen med en guided tur med turleder, og svelesteking på tunet. Bestyrerne inviterer deretter til en ordentlig retromiddag og jubileumsquiz. Kvelden avsluttes med fantastisk konsert av trioen "Han Gaiden". Tre lokale jenter som spiller egen komponert jazzmusikk. 

Les mer om Bjørnhollia

SKARVHEIMEN

Foto: Marius Dalseg Sætre

AURLANDSDALEN TURISTHYTTE ØSTERBØ

Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø feirer sommeråpningen med retrofest, så ta på deg dine retro turklær og ta turen til fjells. Det blir musikk på tunet ved ankomst, tradisjonell mat, quiz og premie til beste utkledning! 

Les mer om Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

TROLLHEIMEN

Foto: Jonny Remmereit

GJEVILVASSHYTTA

Gjevilvasshytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden, og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet. Hytta vil ha innslag med lokalmat under middagen på lørdagen den 30 juni, og det blir egen TT-quiz etter middagen.

Les mer om Gjevilvasshytta

RYFYLKEHEIANE

Foto: Eirik Schøien

STRANDDALEN TURISTHYTTE

Stranddalen Turisthytte ligger fint til ved Stranddalsvatnet i Suldal. Hytta går under navnet "perlen i Ryfylkeheiane" og er berømt for sine gode komlemiddager. Sesongåpning 30.juni med konsert og festmiddag. 

Les mer om Stranddalen Turisthytte

Annonse