Heder og ære til engasjerte frivillige

Knut Ore ble tildelt æresmedlemskap under DNTs landsmøte. Avtroppende styreleder, Berit Kjøll, fikk selv tildelt den gjeve Gullknappen i DNT. Foto: Marius Dalseg Sætre

Berit Kjøll fikk utdelt DNTs Gullknapp under helgens jubileums-landsmøte.

Da DNTs landsmøte var samlet i Oslo i selveste jubileumsåret, var det på sin plass å dele ut høythengende ærestildelinger til mennesker som har lagt ned en spesiell innsats i DNT.

Avtroppende styreleder Berit Kjøll ble blant annet overrasket ved å få tildelt DNTs Gullknapp. Kjøll har vært engasjert som frivillig i DNT i en rekke verv i en årrekke.

- Et fantastisk fellesskap

- Så lenge hun har hatt verv i DNT har hun vist stort engasjement, vært konstruktiv, hatt  godt humør og en positiv innstilling. Hun har bidratt i mange sammenhenger, ikke minst i saker der det har vært mange ulike synspunkter, sa styreleder i DNT Oslo og Omegn, Siri Hatlen.

Kjøll, som har vært medlem i DNTs landsstyre i 15 år, de siste seks årene som styreleder, ledet i helgen sitt siste landsmøte og var svært rørt.

- Jeg setter utrolig stor pris på DNT, naturen og det fantastiske felleskapet vi står for i dagens samfunn. Vi er viktigere enn vi aner og jeg gleder meg til å følge med på DNT videre, sa Kjøll.

I staselig selskap

DNT har flere ærestildelinger. Den mest høythengende av dem alle er æresmedlemskap. Dette tildeles personer som "i fremragende grad har arbeidet til gagn for foreningen og dens formål". Dette ble tildelt tidligere styreleder i DNT, Knut Ore.

– Dette er en mann som er kjent for å være en stayer på alle måter. Han står på, jobber systematisk og målrettet og gir seg ikke. Så har han også fått til imponerende mye! Han var styreleder i DNT før omstillingen og ledet vår største forening gjennom en krevende omstillingsperiode. En lederrolle som krevde både pågangsmot og gjennomføringsvilje, sa Berit Kjøll.

En rørt Ore takket landsmøtedelegatene.

- Jeg blir takket, men det er jeg som skal takke for at jeg har fått være med så mange flotte mennesker og være med på noe som oppleves som særdeles meningsfylt. DNT er landets fineste forening, sa Ore fra scenen.

Blant DNTs hederstegn er det æresmedlemskapet som rager høyest. Ore føyer seg inn i en staselig rekke av æresmedlemmer, blant dem Olav Thon, Dronning Sonja og Øystein Dahle – som alle var til stede under landsmøtemiddagen.

Hedret for sin betydelige innsats

Også mange andre personer som har lagt ned en betydelig innsats for DNT gjennom mange år fikk heder og ære og tildelt Hedersknappen. Dette er en ærestildeling som gis til personer, som ”i særlig grad har arbeidet eller vist interesse til beste for foreningen eller dens formål”:

·       Odd Eliassen

·       Knut Støren

·       Tor Nicolaysen

·       Helle Andresen

·       Solbjørg Kvålshaugen

·       Stein Bugge Næss

·       Terje Aamodt

·       Torhild Hage

Disse fikk tildelt Hedersknappen, for sin betydelige innsats for DNT gjennom mange år. Fra venstre Odd Eliassen, Torhild Hage, Knut Støren, Terje Aamodt, Tor Nicolaysen, Stein Bugge Næss, Solbjørg Kvålshaugen og Helle Andresen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Margrethe Assev 9. juni 2018