Millionstøtte til DNT-hyttene

Avtroppende styreleder i Sparebenkstiftelsen SR Bank, Tom Tvedt, overrakte 10 millioner kroner til DNTs hyttefond. Pengene skal gå til å ruste opp DNTs hytter i Agder, Rogaland og Hordaland.
Avtroppende styreleder i Sparebenkstiftelsen SR Bank, Tom Tvedt, overrakte 10 millioner kroner til DNTs hyttefond. Pengene skal gå til å ruste opp DNTs hytter i Agder, Rogaland og Hordaland. Foto: Marius Dalseg Sætre

DNTs hytter har aldri vært mer populære, og behovet for opprustning har heller aldri vært større. Nå bidrar flere aktører til en skikkelig dugnad for vår felles kulturarv. 

Aldri før har DNT-hyttene vært så populære – og aldri før har de blitt så mye brukt. Det krever penger til opprustning.  I 150 år har DNT, på vegne av fellesskapet, driftet og rustet opp et enormt nettverk av hytter landet rundt. Over 450 000 gjester bruker de betjente hyttene hvert år – og stadig kommer til. Nå ber jubilanten om hjelp til å holde hyttene i stand.

 

I forbindelse med DNTs 150 års-jubileum, ble det i år opprettet et Hyttefond. For 800 000 timer med dugnad årlig er ikke er nok. Oppgradering av for eksempel for kjøkken, bad og sanitæranlegg på de store hyttene må gjennomføres av profesjonelle aktører. Flere av DNTs hytter er over 100 år gamle. I tillegg ligger mange av dem langt til fjells, og er svært værutsatte. Alt dette gjør i sum vedlikeholdet ekstra dyrt.


NorgesGruppens største eier, familieselskapet Joh Johannson, bidrar med 5 millioner kroner for å ruste opp DNT-hyttene. Gaven ble delt ut av Torbjørn Johannson på DNTs landsmøte på Scandic Holmenkollen Park fredag 8. juni.

 

Også Sparebankstiftelsen SR Bank bidrar stort. Avtroppende styreleder i stiftelsen, Tom Tvedt, delte fredag ut hele 10 millioner kroner på vegne av stiftelsen. Alle pengene skal gå til å ta vare på vår felles nasjonalskatt; nemlig DNT-hyttene. Pengene er øremerket hyttene i de tre fylkene Agder, Rogaland og Hordaland.

 

Berit Kjøll, avtroppende styreleder i DNT, har hatt Hyttefondet som en av sine fanesaker. Lørdag kan hun gå av som styreleder og notere seg at over 40 millioner kroner er hentet inn til dette arbeidet. 


- Dette er en gave som gir stor avkastning! Å bidra til hyttedugnaden slik at vi kan ta godt vare på vår felles kulturarv er til stor glede for alle som går på tur. DNTs hytter er åpne for alle og er over hele landet, sa Kjøll da hun takket varmt for gaven. 


Vil du bidra til hyttedugnaden kan du gjøre det her.


Ta kontakt på DNTs pressetelefon 484 50 526 for spørsmål. 

Annonse